На депутата Київоблради В’ячеслава Соболєва скоїли замах, внаслідок якого загинув його син / Фото: УНІАН

Адвокат Єгор Бодров заявив про ймовірну причетність співробітників українських спецслужб до замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва і звернувся до президента Володимира Зеленського с проханням перевірити цю інформацію.

Про це адвокат сказав у відеозверненні, що оприлюднене на його сторінці у Facebook та адресоване Офісу президента та Офісу генерального прокурора.

«Під час розслідування замаху на Соболєва та вбивства його сина я отримав дані, що свідчать про можливу причетність до організації цього злочину співробітників українських спецслужб. Слід зазначити, що згадувані особи відносяться до керівної ланки. Враховуючи це, а також останні події, у мене є всі підстави вважати, що наразі моєму життю та життю Соболєва загрожує реальна небезпека. Саме тому я прошу негайно перевірити інформацію, викладену у моєму зверненні та вжити необхідних заходів», - написав адвокат.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині в багатоповерхівці стався вибух: є постраждалі (відео)

Бодров наголошує, що інформація, яку він отримав, підлягає перевірці в рамках кримінального провадження та містить дані, що дають достатньо підстав вважати за необхідне провести перевірку щодо причетності до організації замаху представників правоохоронних органів та спецслужб України. «На рівні не останніх осіб, а можливо — перших», - сказав адвокат.

За його словами, цим оприлюдненням інформації у відеозверненні він має на меті «поставити на контроль та достукатися до тих посадових осіб, які безпосередньо мають повноваження організувати зазначену перевірку».

«Серед вказаних осіб є президент України як безпосередній головнокомандувач ЗСУ, а також керівник Служби зовнішньої розвідки України та генеральний прокурор України, які мають в своїх повноваженнях організувати передачу всіх кримінальних проваджень до незалежного, на мою думку, на сьогодні єдиного органу, який може здійснити розслідування організації замаху на Соболєва та вбивства його дитини – Національне антикорупційне бюро», - сказав адвокат, додавши, що зазначене передбачено законодавчо, а саме ч. 5 ст. 36 Кримінального процесуального кодексу.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2019 року в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП «Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв.

Внаслідок стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання двох підозрюваних у вбивстві дитини, наступного дня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

4 грудня суд заарештував обох підозрюваних без права на внесення застав.

За даними Офісу генпрокурора, наразі шістьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, четверо осіб перебувають під вартою, двоє - у міжнародному розшуку.

15 січня 2020 року Соболєв і його дружина оголосили про виплату винагороди у розмірі 2 млн грн тому, хто допоможе вийти на замовника вбивства.

У лютому Соболєв заявив про підготовку нового замаху на нього і його сім'ю.

4 червня адвокат Єгор Бодров на прес-конференції заявив, що правоохоронці не намагаються встановити замовників вбивства Соболєва. Він наголосив, що слідство досі не має підозрюваних і формально підходить до розслідування.