У Херсоні досі небезпечно / УНІАН

У Херсоні, як правило, евакуація проводиться лише у екстрених випадках. Як заявив колишній радник мера міського голови Романа Головня в ефірі "Еспресо", у обласному центрі залишається мало мешканців.

"Основна маса людей поїхала з міста протягом довготривалої окупації. Коли була деокупована територія – також відбулась масова евакуація, багато людей поїхало у найближчі міста – Миколаїв, Одеса", - сказав екс-радник.

Наразі у Херсоні залишаються у більшості ті, хто допомагає місту жити. Окрім цього є такі люди, котрі самі вирішили не покидати обласний центр.

Відео дня

"В основному, евакуація проходить в авральному форматі, коли обстріляний будинок і немає де жити. Є пряма загроза життю. У таких випадках люди погоджуються на евакуацію. Зараз у місті залишились ті, хто виконує функції управління та забезпечення життєдіяльності міста або ті, хто вже не хоче його покидати з різних причин", - додав Головня.

Поточна ситуація у Херсоні

25 березня УНІАН повідомляв про те, що росіяни обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги у Херсоні. Через атаку окупантів поранення отримали двоє мирних мешканців.

Наприкінці березня група людей намагалися переправитися з лівого берега Дніпра до Херсону, однак вони були атаковані російськими снарядами.

1 квітня загарбники знову вели вогонь по Херсону. Було зафіксоване влучання у житловий будинок. Внаслідок атаки загинула одна людина.

Вас також можуть зацікавити новини: