Степанов зазначив, що збільшення транспорту знижує ризик зараження коронавірусом \ Фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наполягає на тому, що збільшення кількості одиниць громадського транспорту знижує ризики інфікування коронавірусом.

Читайте такожСтепанов пояснив новий антирекорд із зареєстрованих випадків COVID-19 за добу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Перед тим, як запускати відповідний транспорт, у тому числі і приміський транспорт, і міжобласний транспорт, були зустрічі з перевізниками. Звичайно, нас як МОЗ дуже турбує, щоб було дотримано відповідних обмежувальних карантинних заходів, які є в країні, у тому числі під час перевезень», - заявив міністр.

За словами Степанова, під час зустрічей з перевізниками представників МОЗ запевнили, що «економічно доцільно, і вони готові збільшити кількість відповідного транспорту, і така можливість існує. І ми наполягали на цьому, тому що збільшення кількості транспорту буде призводити до зменшення кількості людей, які знаходяться безпосередньо у вагоні або конкретному автобусі, і ризики інфікування зменшуються».

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 15 червня зареєстровано 31 тис. 810 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 901 летальних, 14 тис. 253 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 656 нових випадків захворювання.