Наступного року в Черкаській області почнеться спорудження Льодової арени, нового потужного спортивного комплексу, кількох басейнів та реконструкція низки замків. Про це під час робочої поїздки на Черкащину 20 жовтня заявив президент Володимир Зеленський.

Говорячи про плани програми "Велике будівництво" на наступний рік, голова держави заявив, що значну увагу приділятимуть розвитку спортивної інфраструктури.

"Є наша програма – це великі спортивні унікальні мультикомплекси. Один із них буде побудований у Черкаській області, ще кілька басейнів. Окремо буде побудовано Льодову арену. Це все програми, які розпочнуться наступного року. В рамках "Великої реставрації" є три замки, внесені до програми", – розповів Зеленський журналістам.

Відео дня

Під час поїздки президент і перша леді оглянули новий басейн у Золотоноші в гімназії ім. Скляренка, який став першим інклюзивним басейном громади.

Також за президентською програмою вже готують документацію для проведення реставрації центру Канева, де цього року в рамках "Великого будівництва" відкрили сучасний культурний центр "Шевченко HUB".

Крім того, у Каневі у 2022 році з’явиться школа зі спортивним майданчиком і басейном.

Продовжать і масштабні ремонти доріг. Цього року, за словами Володимира Зеленського, на Черкащині відремонтують близько 250 км доріг.

"Я думаю, що ще пару років – і ми завершимо всі головні дороги в Черкаській області, – сказав президент. – Вважаю, що в Черкаській області все є. Люди є, руки є, унікальні місця та історія є. Потрібно все це привести до нормального якісного вигляду".

Як повідомлялось, у Вінницькій області за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" реставрують територію палацового комплексу Потоцьких.