РФ продовжує шукати партизанів на окупованих територіях / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські загарбники примусово беруть відбитки пальців у мешканців окупованих територій півдня України. Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

За їхніми даними, окупанти провели рейд, під час якого у селах було організовано "збори". На цих зустрічах у людей примусово брали відбитки пальців, а поліцаї з "міграційного відділу" змушували їх написати заяву на отримання паспорта громадянина Російської Федерації.

Відзначається, що російські загарбники створюють базу даних, яку хочуть використати для боротьби з українським підпіллям. Також вони сподіваються збільшити відсоток паспортизованого населення.

Відео дня

"Наразі цей рівень не задовольняє Москву. Зауважимо, кожен причетний до примусової паспортизації нестиме відповідальність за злочини проти України після деокупації регіону", - додали у Центрі нацспротиву.

Примусова паспортизація українців: що відомо

Російські загарбники постійно змушують українців на тимчасово окупованих територіях брати паспорти РФ, застосовуючи терор та шантаж. 

Наприклад, у Лазурному оголосили, що не видаватимуть життєво необхідні ліки людям, які відмовилися ставати російськими громадянами.

У квітні диктатор Путін підписав указ, який дозволяє депортувати з захоплених територій українців, які не захотіли взяти російський паспорт. А нових власників такого паспорту можуть його позбавити за "дискредитацію" армії та "заклики до екстремізму".

Вас також можуть зацікавити новини: