Українська влада не підтримала українську журналістику в умовах карантину / фото НСЖУ

Національна спілка журналістів України закликає владу підтримати українську журналістику в умовах карантину через пандемію коронавірусу.

НСЖУ запустила інформаційну кампанію «#Журналісти_Важливі», йдеться у заяві спілки.

«В часи кризи професія журналіста набуває більшого значення. Читачі, глядачі, слухачі потребують правдивої інформації – такої, яку можуть дати лише медіа. Цю інформацію шукають, збирають, перевіряють і готують журналісти. Часто – з ризиком для здоров’я і навіть для життя, але завжди – вчасно і точно», - йдеться у заяві.

Відео дня

Читайте такожМВС щокварталу буде звітуватися про розслідування злочинів проти журналістів

НСЖУ наводить досвід розвинених країн, які під час епідемії надали журналістам статус «ключових працівників» – нарівні з лікарями, поліцейськими і працівниками комунальних служб.

«Уряди різних країн звільняють медіа від податків, замовляють соціальну рекламу в ЗМІ і видають громадянам ваучери на передплату газет», - нагадали в НСЖУ.

За оцінками Національної спілки журналістів України, до 20% вітчизняних медіа можуть не пережити карантин та економічну кризу. І вже сьогодні частина редакцій згортає проекти і звільняє працівників, в той час, коли увага до газет, радіо-, телепрограм, до онлайн-ЗМІ збільшується в усьому світі.

«Закликаємо підтримати українську журналістику та українських журналістів! Використовуйте символіку акції, ставте хештег #Журналісти_Важливі, поширюйте ваші фото із гаслами на захист журналістів!» - йдеться у заяві.

Як повідомляв УНІАН, з початку року на журналістів нападали 26 разів, найбільше – на карантині.