19 січня - суд над Харківським / фото УНІАН

У середу, 19 січня, винуватцю смертельної ДТП Миколі Харківському суд має продовжити запобіжний захід. На засіданні фігурант справи, як помітили журналісти, посміхається.

Як повідомляє місцевий Telegram-канал "Труха", одна суддя взяла самовідвід, друга - Юлія Сіренко пішла на лікарняний.

"У зв'язку з лікарняним судді Сіренко клопотання прокуратури про продовження терміну утримання обвинуваченого під вартою розгляне суддя Ірина Блага", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Журналісти помітили, що на засіданні суду неповнолітній обвинувачений посміхається. "Блідий, але задоволений", - пише "Труха".

Харківський на засіданні суду / фото Труха

Тим часом, адвокат Харківського каже, що їй надходять погрози. Також вона вимагає прибрати журналістів і зробити засідання закритим, оскільки її підзахисний неповнолітній. 

Читайте такожУ справі щодо ДТП з харківським "мажором" намітився новий поворот (документ)

Кривава ДТП за участю 16-річного мажора Миколи Харківського

  • 26 жовтня у Харкові 16-річний водій Infiniti Микола Харківський, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської на червоний сигнал світлофора, на високій швидкості зіткнувся з Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58 – річний водій Chevrolet загинув на місці, трьох пасажирів Infiniti-двох юнаків 19 років і 16-річну дівчину з важкими травмами госпіталізували.
  • Водія Infiniti затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права на заставу.
  • В ході досудового розслідування було проведено кілька експертиз, які, зокрема, підтверджують факт осудності Харківського, а також те, що саме він перебував за кермом Infiniti. Крім того, встановлена швидкість руху цього авто на момент ДТП - 180 км/год.
  • Перебуваючи в медичному закладі, водій зателефонував до поліції та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.
  • Досудовим розслідуванням встановлено, що на момент ДТП автомобіль Infiniti перебував у справному стані, в тому числі гальмівна і керуюча системи.
  • Водієві Infiniti загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.
  • Також у прокуратурі зазначають, що наразі проводиться слідство за фактами допуску батьками неповнолітнього до керування автомобілем та злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною (ст.287, ст. 166 Кримінального кодексу).
  • Крім того, в окремому кримінальному провадженні розслідується факт незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.1, ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу).