Паводки на Закарпатті - ЗНО можуть не здати понад 100 випускників / фото: zk.dsns.gov.ua

Через спричинене негодою підтоплення у західних областях України понад 100 випускників не матимуть можливості взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це на брифінгу під час екстреної робочої поїздки до Івано-Франківської області заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на Урядовому порталі.

Читайте такожВибух будинку у Києві: жителям аварійного під'їзду дозволили забрати речі (відео)

Відео дня

За словами Шмигаля, для них буде визначено окремий час і спеціальна процедура, за якою вони зможуть пройти оцінювання пізніше.

Він також повідомив, що для боротьби з негодою було передислоковано на Івано-Франківщину чотири гелікоптери, один з них медичного призначення, який може за потреби евакуйовувати людей. Сьогодні гелікоптером евакуювали двох вагітних жінок, яких неможливо було доставити до лікарень наземним транспортом.

За словами Шмигаля, на сьогодні завдання №1 для уряду - це евакуація хворих і тих, кого потрібно евакуювати, розміщення тих, хто втратив житло. Завдання №2, додав він, - це розчищення загат, що утворилися через бруд і деревину, яка застрягла біля мостів. «Для цього в область були перекинуті додаткові підрозділи ДСНС з відповідною технікою. Вони почнуть розчищення річок, які можуть змінити русла, і цим створюють додаткову небезпеку», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) рекомендують випускникам із чотирьох західних областей, які постраждали від стихії, взяти участь у додатковій сесії ЗНО, яка відбудеться з 24 липня до 10 серпня.