Ілюстрація / REUTERS

Від автобуса, в якому терорист в Луцьку утримував людей упродовж 12 годин, залишилися лише уламки. Також пошкоджено трохи тротуару на місці, де вибухнула граната.

Читайте такожПравоохоронці посилюють заходи безпеки у дев'яти регіонах: що зміниться

Про це розповів кореспондент ТСН.Ранку з місця подій.

Відео дня

Зараз уже немає патрулів поліції. Центральна частина міста повертається до звичайного життя. Можна вільно пересуватися перехожим.

Сам транспортний засіб забрали хвилин 40 тому. Всю ніч працювали криміналісти. Вони знайшли тут зброю. Зокрема, автомати, пістолети, ніж. Вибухівки, якою погрожував терорист, не було. Правоохоронці знайшли кілька гранат. 

Місцеві мешканці вражені тим, що вчора відбулося у місті. Вони злі на терориста, бо кажуть, що це не схоже на людську поведінку. 

Нагадаємо, понад 12 годин у Луцьку чоловік утримував 13 заручників у захопленій маршрутці. Серед них були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку. Нічого схожого за всю історію незалежності Україна ще не знала. Увесь день на луцькому Театральному майдані, де стояв автобус, було чути автоматні черги.

Зловмисник повідомляв, що має вогнепальну зброю та вибухівку, яку погрожує підірвати, якщо не виконають його вимог. Вимагав він, зокрема, від президента рекомендувати дивитися американський фільм про те, як люди знущаються з тварин та використовують їх. Зеленський вимогу виконав. Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили.