REUTERS

ВВС вдалось з’ясувати, як витратили 10 мільйонів доларів, які перерахувала Міжнародна федерація футболу на рахунки, які контролює її колишній віце-президент Джек Уорнер.

Пан Уорнер є одним з 14 людей, проти яких влада США 27 травня висунула звинувачення у справі корупції в ФІФА, пише BBC Україна.

Гроші мали піти на розвиток футболу у країнах Карибського басейну. Але, згідно з документами, з якими ознайомилась ВВС, Уорнер направив їх на інші цілі.

Відео дня

Читайте такожІнтерпол видав ордер на арешт колишнього високопосадовця ФІФА

Чи не найбільше - 4,86 мільйона доларів, перерахували на рахунок великої торговельної мережі в Тринідаді і Тобаго на батьківщині колишнього футбольного функціонера.

Американські прокурори кажуть, що більша частина цієї суми пізніше була повернута Уорнеру, але вже у національній валюті.

Ще одна стаття витрат - 1,6 мільйона. Гроші перерахували у якості виплат за позиками і кредитними картами екс-чиновника, а ще 360 тисяч зняли особи, пов’язані з Уорненром.

Раніше Джек Уорнер обіцяв розповісти всю правду щодо корупції у ФІФА. При цьому він наполягає, що особисто ні в чому не винен.