Редкач підтримав протестуючих / фото facebook.com/kristal.hart.79

Український боксер напівсередньої ваги Іван Редкач підтримав протести в Білорусі, які почалися після виборів президента та офіційної перемоги на них Олександра Лукашенка.

Читайте також"Сподіваюся, без переломів": футболіста збірної Беларуси заарештувала за участь в акції протесту

Свою думку спортсмен висловив в Instagram.

Відео дня

"У Лукашенка був шанс увійти в історію, як перший і, швидше за все, єдиний диктатор на пострадянському просторі, який добровільно віддав владу в результаті вільних виборів.

Стати таким справжнім батьком нації, оточити себе повагою, пити чай з малиновим варенням і раз на місяць розповідати журналістам байки про те, як він спілкувався з президентами різних держав.

Але замість ось такий щасливої старості, він вибрав стати батьком шакалів, які нишпорять по містах Білорусі, б'ють людей, затримують, катують. Читаєш репортажі з РУВС і тюрем, де зараз знущаються над тими, хто вийшов відстоювати свої права, і розумієш, що ось так починаються громадянські війни, коли одна частина суспільства повністю втрачає людську подобу", - зазначив Редкач.

Боксер вважає, що вина в тому, що відбувається, повною мірою лежить на діючому президенті країни:

"Все це влаштував Лукашенко, який тепер замість чаю з малиновим варенням буде все життя сьорбати л*йно повної ложкою".

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. Пізніше ЦВК оприлюднила попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • Увечері 9 серпня тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • На наступний день, 10 серпня, масові протести в Білорусі продовжилися.
  • Вранці 11 серпня кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська покинула країну і зараз перебуває в Литві, звідки записала відеозвернення.