Аліна Шатернікова в компанії Олександра Усика та Василя Ломаченка / фото: facebook.com/Алина Шатернікова

Віце-президент Ліги професійного боксу України, екс-чемпіонка світу Аліна Шатернікова виступила в підтримку українських боксерів Олександра Усика та Василя Ломаченка, які були внесені до бази "Миротворця".

Про це Шатернікова написала в Facebook.

"Так, вони не ідеальні, як і кожен з нас, вони можуть помилятися, як і кожен з нас, вони можуть бути далекі від реалій подій на Сході. Та, врешті-решт, вони можуть бути піддані впливу адептів радянського союзу. Вони ж просто люди.

Відео дня

Їх любов до України може бути іншою, ніж у творців "Миротворця", але я абсолютно точно знаю, що вони люблять Україну, цінують і з трепетом ставляться до нашої національної символіки, пишаються, що народилися на цій землі і виховувалися в українських традиціях", - написала Шатернікова.

Читайте такожУсика і Ломаченка внесли до бази "Миротворця"

Вона згадала, як Ломаченко брав участь у створенні команди "Українські отамани", а також нагадала, як Усик станцював гопак:

"Коли я особисто разом з Василем обговорювала, яка колірна гамма повинна бути у команди "Українські Отамани", саме Василь однозначно сказав "виключно "жовто-блакитна". І сама назва клубу "Українські Отамани" була придумана Василем.

А з якою повагою перед кожним боєм ці хлопці у себе роздягальні розвішують український прапор. А як розлетівся по світу гопак у виконанні Сашка Усика після переможного золотого бою на ОІ в Лондоні - ви думаєте, це була постанова? Ні, так співала його душа, через цей танець, танець українського народу, Саша висловив радісні емоції перемоги".

Шатернікова закликала людей перестати ділити всіх на патріотів і зрадників:

"Люди, схаменіться! Перестаньте ділити людей на патріотів і не патріотів, на "за Зеленського" і "за Порошенка", на чорних і білих, лідерів і не лідерів. Подивіться на світ очима любові, а не очима ненависті".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що в Росії висловили готовність надати Усику і Ломаченку громадянство.