Пам'ятник Тарасу Шевченку в Копенгагені був встановлений в 2010 році / фото facebook.com/UkrEmbassyDK

Посольство України в Данії зробило заяву щодо інциденту з оскверненням пам'ятника великому українському поетові Тарасу Шевченку в Копенгагені, який був розмальований у кольори російського прапора.

Пам'ятник був розмальований перед матчем збірних Росії та Данії на Євро-2020. Крім кольорів російського прапора, на ньому також з'явилися "елементи російської пропаганди" - написи "Крим - це Росія" та "Нах*й НАТО".

Заява була опублікована на офіційній сторінці посольства в Facebook.

Відео дня

"Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної "громадянської" війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу", - зазначили в посольстві.

Читайте такожЄвро-2020: Росія розгромно програла Данії та вилетіла з турніру (відео)

"Звертаємося до правоохоронних органів Данії розпочати негайне розслідування та покарати винних. Недругам України нагадуємо в черговий раз: "Крим - це Україна", а український дух не зломити. Слава Україні! Героям Слава!", - йдеться в заяві.

Вас також можуть зацікавити новини: