Соль став гравцем київського Динамо / fcdynamo.kiev.ua

Футбольний клуб «Динамо» Київ досяг угоди з нідерландським футбольним клубом «Віллем II» про трансфер 26-річного форварда Франсиско Соля Ортіса.

У «Динамо» Соль виступатиме під ігровим номером «9», повідомляє офіційний сайт клубу.

Президент клубу Ігор Суркіс відзначив, що угода укладена на 5 років.

Відео дня

Новачок «біло-синіх» народився 13 березня 1992 року в Мадриді. Займався у футбольних школах «Вікальваро»,  «Райо Вальєкано» та мадридського «Реалу». На професійному рівні крім «Віллем II» виступав за іспанські клуби «Реал Мадрид С», «Луго», «Реал Ов’єдо», «Вільяреал Б», «Вільяреал».

Після підписанні контракту Соль відзначив: 

- Це клуб із великою історією. Знаю, що «Динамо» вигравало свого часу два Кубка Кубків та Суперкубок Європи, а також є найтитулованішим клубом в Україні – більше за киян ніхто не ставав чемпіоном цієї країни.

Дуже вдячний «Динамо» за те, що отримаю шанс зіграти в єврокубках. Буду робити все, що від мене залежить, аби виправдати довіру, яку виказав мені клуб. Головне буде підготуватися до матчів із «Олімпіакосом» не лише у фізичному плані, а й у психологічному, оскільки це будуть мої перші ігри у складі «Динамо».

Я дуже щасливий, що дев’ятка виявилася вільною. Це найголовніша цифра для бомбардира. Можу пообіцяти, що буду викладатися на 100% на футбольному полі заради того, аби «Динамо» перемагало в усіх турнірах, у яких бере участь.