Стадіон "Арена Львів" / УНІАН

7 червня збірна України з футболу має зіграти офіційний матч відбору на чемпіонат Європи. Суперник – збірна Сербії. Ця гра може відбутися на "Арені Львів". Але через проблеми з газоном матч у Львові опинився під загрозою зриву.

Про це заявив виконуючий обов'язки директора стадіону «Арена Львів» Юрій Майборода, повідомляє 24tv.ua.

Читайте такожЗбірна України зберегла свою позицію в рейтингу ФІФА

Відео дня

«1 березня почнемо роботу із заміною газону. 10 березня ці роботи мають бути закінчені. Це штучна основа зі штучних і натуральних ниток. Її застилають, засипають спеціальним грунтом і сіють траву. Натуральна нитка згниє і трава, яка виросте, переплететься зі штучною і буде служити довше, менше псуватися і стане більш стійкою. Догляд за травою, стрижка газону – все залишається так само, як і було. Просто тепер ще буде штучна основа на 3,5 см. Це новітня технологія, яку будуть використовувати на стадіонах під час чемпіонату світу в Катарі. В Україні таке поле зробив «Шахтар» на базі в Святошино», – розповів Майборода.

«Андрій Шевченко наполягає, щоб перша домашня гра відбору на Євро-2020, 7 червня, відбулася у Львові. Хоча все одно будуть ризики, тому що може не прижитися газон. Треба не менше місяця, щоб він прижився, і тоді дивитися», – додав Майборода.

Варто відзначити, що міняти газон на "Арені Львів" з моменту відкриття стадіону будуть вперше.