Юнаки Динамо зіграють матч за вихід у чвертьфінал найпрестижнішого єврокубка / fcdynamo.kiev.ua

12 березня «Динамо» проведе поєдинок 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА проти німецького «Хоффенхайма».

«Хоффенхайм» виступав у груповому турнірі Юнацької Ліги УЄФА, оскільки основна команда брала участь в основній сітці Ліги чемпіонів, повідомляє офіційний сайт українського клубу.

У групі «F», виступаючи разом з англійським «Манчестер Сіті», французьким «Ліоном» і донецьким «Шахтарем», німецька команда набрала 11 очок і посіла перше місце, випередивши за додатковими показниками «Ліон» і вийшовши безпосередньо в 1/8 фіналу, минаючи раунд плей-офф.

Відео дня

«Хоффенхайм» багато забивав – 15 м'ячів (більше на груповому етапі тільки у «Ліверпуля», «Аякса», «Манчестер Юнайтед» і «Реала»), але при цьому і пропускав чимало – 10 голів. Футболісти німецької команди багато б'ють по воротах (77 ударів в бік воріт суперників, з них 36 – в рамку), але при цьому дозволяють турбувати і свого воротаря (88 ударів у бік воріт «Хоффенхайма», 41 – в рамку).

У Молодшій південної Бундеслізі «Хоффенхайм» після 19-ти матчів розташовується на п'ятому місці (9 перемог, 5 нічиїх, 5 поразок, м'ячі – 32:29), маючи 32 очки. Лідирує ж в турнірній таблиці «Штутгарт», в активі якого 44 набраних балів (після 20-ти зіграних матчів).

«Динамо», в свою чергу, активно готувався до сезону в Туреччині. За два тижні, проведені на навчально-тренувальному зборі в Сіде, підопічні Ігоря Костюка зіграли три контрольні зустрічі, і всі виграли із загальним рахунком 14:0.

Повернувшись в Україну, «біло-сині» розгромили в раунді плей-офф туринський «Ювентус» – 3:0 (Ващишин, 6, Булеца, 69, Попов, 85). Після цього матчу наша команда провела лише один поєдинок в рамках вітчизняного чемпіонату U-19, здобувши вольову перемогу на виїзді над «Карпатами» – 2:1 (Супряга, 82, Завгородній, 88 – Руніч, 54).

Поєдинок Юнацької ліги УЄФА «Хоффенхайм» – «Динамо» відбудеться у вівторок, 12 березня, в Хоффенхаймі на «Дітмар-Хопп-Штадіон», початок – о 17:00 за київським часом.