Шахтар продовжив дію договору з Фондом ООН / shakhtar.com

Футбольний клуб «Шахтар» і UNFPA продовжили угоду про співпрацю, яка діє з грудня 2017 року, коли вперше був підписаний меморандум про спільну роботу.

За цей період «Шахтар» і UNFPA реалізували програму відповідального батьківства «Щастя в 4 руки» з залученням в промокампанію гравців основного складу, а також створили в Харкові футбольну команду дівчаток 6-7 років, яка регулярно проводить тренування.

13 березня сторони оцінили результати роботи і пролонгували угоду, повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

Відео дня

Сергій Палкін, генеральний директор ФК «Шахтар», зазначає:

– Ми задоволені співпрацею з UNFPA. Спільно реалізували вже дві програми: «Щастя в 4 руки» і створення футбольної команди дівчат у Харкові. Над кожним з цих проектів продовжуємо працювати і сьогодні. Плануємо і надалі докладати всіх зусиль, щоб привернути увагу молоді до спорту, сімейних цінностей, відповідального батьківства, гендерної рівності та розвитку толерантного суспільства.

У свою чергу, Каспар Пік, представник Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні, зауважив:

– Вдячні нашим партнерам за реалізацію унікальної ініціативи, в якій футбольний клуб встановлює реальну цінність для людей. Це дуже важливий крок для просування вільної від стереотипів середовища, розширення прав і можливостей жінок в Україні. Дана ініціатива набагато глибше, ніж просто залучення дівчат у спорт. Мова йде про реалізацію їх потенціалу, позицій і можливість бути тим, ким вони хочуть.

Об'єднавши зусилля для досягнення цілей сталого прогресу в таких напрямках, як гендерна рівність, розвиток спорту серед дівчат, відповідальне батьківство і боротьба зі стереотипами в суспільстві, 13 березня сторони оцінили результати роботи і пролонгували угоду.