Андрій Шевченко / Фото Павла Кубанова

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від старту команди в кваліфікації Євро-2020. У першому матчі 22 березня "синьо-жовті" зіграють зі збірною Португалії.

"Проти кращих гравців світу стратегію дуже важко знайти, адже Роналду володіє багатьма даними, перебуває в чудовій формі. Напевно, ми повинні працювати саме над командною роботою. Я не бачу шансів в індивідуальному плані, ми повинні побудувати нашу гру тільки за рахунок колективних дій. Будуть невеликі зміни. Будемо шукати всі можливі стратегії, щоб прибрати Роналду подалі від воріт, тому що всі бачили, як цей гравець чудово грає, як він нещодавно зробив хет-трик у ворота «Атлетико». Це ще раз говорить, що вік йому не перешкода", - сказав Шевченко, якого цитує прес-служба ФФУ.

Читайте такожЗбірна України розпочала підготовчий збір перед матчами відбору на Євро-2020 (відео)

Відео дня

Також Андрій Шевченко прокоментував відсутність в числі викликаних на збір гравців Ярослава Ракицького, який нещодавно перейшов у російський "Зеніт".

"Я не спілкувався з Ярославом ні в момент його переходу, коли він приймав це рішення, ні після. Я як головний тренер приймаю рішення, яке зараз краще для команди. Вважаю, ми викликали гравців, які сьогодні краще готові. Для мене це питання вичерпано, більше не задавайте мені це питання", – додав наставник збірної України.

Збірна України в рамках двох стартових турів відбору ЧЄ-2020 зіграє зі збірними Португалії (22 березня) і Люксембургу (25 березня). Обидві гри відбудуться на полях суперників.