Андрій Шевченко і антигерой збірної Люксембургу Родрігес, який забив гол у свої ворота / REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував матч своєї команди з Люксембургом, в якому "синьо-жовті" здобули перемогу на останніх секундах гри (2:1).

"По-різному можна оцінювати цю гру. По гарячих слідах немає сенсу щось говорити, треба ще раз переглянути матч. Тим і важка тренерська доля, що дуже непросто пропускати через себе такі поєдинки. Але сьогодні найголовніше для нас — це результат. Величезне спасибі уболівальникам, які сьогодні підтримували нашу команду — ця підтримка допомогла футболістам боротися, бігти до кінця. Штрафний наприкінці матчу, який призвів до голу? Скажу так: везіння треба заслужити.

Великий комплімент збірній Люксембургу. На передматчевій прес-конференції я сказав, що ця команда вміє грати у футбол. Думаю, сьогодні всі в цьому переконалися. Крім того, футболісти збірної Люксембургу показали чудові фізичні дані. У складі цієї команди є непогані гравці, які дійсно створили нам великі проблеми", - зазначив Андрій Шевченко.

Відео дня

За словами наставника "синьо-жовтих", березень - завжди важкий місяць для українських команд.

Читайте такожГравець збірної України Зінченко: завжди вірив у футбольного бога, ми заслужили цю перемогу

"Десь позначається не зовсім хороша форма футболістів після зимової перерви. Я не чекав, звичайно, такого важкого другого матчу. Але сьогодні хоч і було допущено багато помилок, хоч хлопці і втратили структуру гри, але наша команда боролася до кінця. Нікому з футболістів я не можу пред'явити ніяких претензій по самовіддачі і бажанню. У когось вистачило сил, у когось- ні, але нам пощастило, що ми виграли цей матч.

Сьогодні було два чинники, які дуже сильно вплинули на гру. По-перше, ми програли велику кількість єдиноборств. Це завжди нівелює перевагу, якою ти володієш. По-друге, ми програли дуже багато підбирань. В цьому плані команда не зовсім добре сьогодні зіграла.

Наскільки серйозна травма у Караваєва? Він отримав два розсічення в одному місці. Одне з цих розсічень наші лікарі йому вже зашили. Друге — не таке вже велике. Лікарі зробили в цій ситуації все, що могли. Будемо стежити за станом Караваєва, коли він повернеться в свій клуб. Але одне з цих двох розсічень, отримане ним, дійсно дуже велике...", - додав головний тренер.

Як повідомляв УНІАН, збірна України виграла у Люксембургу (2:1) і очолила турнірну таблицю групи В кваліфікації Євро-2020.