Серхіо Агуеро- головна надія "Сіті" в атаці / REUTERS

Сьогодні в Манчестері на арені "Еттіхад" пройде матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, в якому знову зустрінуться дві англійські команди - "Манчестер Сіті" проти "Тоттенхема". У першій грі тиждень тому "Тоттенхем" зумів здивувати. Не без везіння, але лондонська команда на своєму новому стадіоні здобула перемогу завдяки голу Сон Хін Міна наприкінці зустрічі (1:0).

Все в той вечір для гостей могло скластися інакше, якби на старті зустрічі Серхіо Агуеро реалізував пенальті. Однак аргентинець не переграв Уго Льоріса, а "Тоттенхем" протягом гри не дозволив суперникові показати свої найкращі якості, особливо це стосується атаки.

Кадрові втрати

Відео дня

Тепер "Тоттенхему" доведеться зупиняти супротивника на його полі, і робити це доведеться, ймовірно, без двох лідерів. Форвард Харрі Кейн в першому матчі отримав серйозну травму ноги і ризикує пропустити залишок сезону, а півзахисник Деле Аллі через ушкодження пропустив матч чемпіонату Англії, але має шанс вийти на поєдинок з "Ман Сіті".

У команди Хосепа Гвардіоли під питанням участь українця Олександра Зінченка, а також Фабіана Делфа і Фернандіньо. В цілому, втрати "Тоттенхема" куди відчутніше, і господарі будуть вважатися фаворитами в цьому матчі. Зазначимо, що ці ж суперники зіграють між собою не тільки в середу, але і в суботу в рамках англійської Прем'єр-ліги. І в чемпіонаті гра буде не менш важлива, враховуючи той факт, що "Манчестер Сіті" продовжує боротьбу за титул і має більш складний, ніж "Ліверпуль", календар, а "Тоттенхем" бореться за топ-4 і повернення в Лігу чемпіонів.

Прогноз

Мабуть, головним завданням лондонської команди в цій зустрічі буде не пропустити швидкий гол. Взагалі, «Тоттенхем» став лише другою командою в 2019 році, якій вдалося не пропустити від «Манчестер Сіті», і повторити цей подвиг буде складно.

Є свої труднощі і у «Сіті». Команда погано грає в єврокубках проти суперників з Англії. «Манчестер Сіті» провів 5 матчів і зазнав 5 поразок з опонентами зі свого чемпіонату, і команді Гвардіоли слід виправляти статистику.

В цілому, «Манчестер Сіті» все одно бачиться фаворитом, але господарям буде надзвичайно важливо забити перший гол.

Слова

Головний тренер "Тоттенхема" Маурісіо Почеттіно:

"Для нас перемога в першому матчі була видатним результатом. Однак ми знаємо, що вся боротьба попереду. Але ми віримо в свої сили і знаємо, на що здатні. Будемо битися з усіх сил. Труднощі в тому, що Гваліола - один з кращих, а, можливо, і найкращий тренер в світі. Здається, він виграв 24, 25 або 26 трофеїв. Ми зустрічалися в Барселоні, коли багато грали один проти одного".

Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола:

"Думаю, всі здорові. Зінченко у вівторок не тренувався, інші повернулися в стрій ще вчора. Фернандіньо, правда, займався за полегшеною програмою".

Ориентовочные склади

"Ман Сіті": Едерсон - Менді, Ляпорт, Стоунз, Уолкер - Д. Сілва, Фернандіньо, Де Брюйне - Стерлінг, Агуеро, Б. Сілва

"Тоттенхем": Льоріс - Вертонген, Санчес, Альдервейрельд - Роуз, Ваньяма, Сіссоко, Тріппьер - Еріксен, Аллі - Сон

Де дивитися

Дивитися пряму телетрансляцію матчу "Ман Сіті" - "Тоттенхем" можна на території України на каналі "Футбол 2". Початок - о 22.00.