Новий сезон УПЛ стартує 28 липня / upl.ua

Клуби української Прем'єр-ліги не змогли домовитися про створення єдиного телепула на сезон 2019-2020.

В ході засідання учасників УПЛ чотири клуби виступили проти створення єдиного телепула. Як повідомив в Twitter журналіст телеканалів "Футбол 1/2" Ігор Бурбас, ідею створення телепула не підтримали "Динамо", "Дніпро-1", "Зоря" і "Десна". Інші вісім клубів проголосували "за".

Читайте такожВ українській Прем'єр-лізі будуть відеоповтори: відомі подробиці

Відео дня

Таким чином, клуби знову самостійно обиратимуть телетранслятора для показу своїх домашніх матчів в УПЛ. Поєдинки чотирьох клубів, які проголосували "проти", ймовірно, транслюватиме "1+1 Медіа", тоді як матчі клубів, які проголосували "за" - "Медіа група Україна".

"Пулу немає. Далі буде так само, як і раніше. Свавілля, як зазвичай. Не можемо домовитися. Є команди, які з "плюсами" працюють, є ті, хто хочуть з телеканалом "Футбол". Ніколи між собою не домовляться", - зазначив генеральний директор "Олімпіка" Олексій Антонов, якого цитує Tribuna.com.

"Юридично телепул є. Де-юре - є, де-факто - немає. Більша кількість клубів проголосувала за телепул, але клуби, які проти, судячи з усього, готові не пускати знімальні групи до себе на стадіон", - сказав віце-президент "Маріуполя" Андрій Санін.

УНІАН також повідомляв про те, що клуби УПЛ не підтримали розширення чемпіонату з наступного сезону.