У Німеччині Олександрія поступилася / фото: twitter.com/vfl_wolfsburg

У четвер, 28 листопада, у п'ятому турі групового етапу Ліги Європи у Львові на стадіоні "Арена Львів" "Олександрія" прийматиме німецький "Вольфсбург".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Олександрія - Вольфсбург.

Початок зустрічі - о 19:55.

Відео дня

Олександрія - Вольфсбург: де дивитися матч по ТБ

"Олександрія"

Команда завоювала бронзу УПЛ і вперше у своїй історії потрапила у груповий етап Ліги Європи, де набрала вже три очки в чотирьох турах і займає четверте місце в групі I.

Підопічні Володимира Шарана спочатку на виїзді програли "Вольфсбургу" (1:3), а потім у Львові зіграли внічию з "Гентом" (1:1) і з аналогічним рахунком вистояли проти "Сент-Етьєна" у Франції.

В минулому турі французи гостювали в Україні та були близькі до перемоги, але шикарний гол Максима Задираки в доданий час приніс команді Шарана нічию. "Олександрія" поступалася у рахунку 0:2, але зуміла врятувати гру - 2:2.

В УПЛ команда поки йде лише п'ятою, поступаючись "Десні" за додатковими показниками та на одне очко - "Зорі". В минулому турі олександрійці зустрічалися саме з луганчанами та зуміли здобути мінімальну перемогу - 1:0.

"Олександрія" домашні матчі у єврокубку проводить у Львові через невідповідність власної арени нормам УЄФА.

Олександрія - Вольфсбург: прогноз букмекерів

"Вольфсбург"

За підсумками минулого сезону "Вольфсбург" зайняв шосте місце в чемпіонаті Німеччини та отримав пряму путівку в груповий етап Ліги Європи.

Підопічні Олівера Гласнера в чотирьох турах здобули одну перемогу, двічі зіграли внічию й один раз програли, набравши п'ять очок і займаючи друге місце в групі I. Відставання від "Гента" становить три очки.

У двох останніх єврокубкових матчах німці зустрічалися з "Гентом". В Бельгії була нічия 2:2, а в Німеччині господарі поступилися з рахунком 1:3. З українцями "Вольфсбург" зустрічався ще в першому турі та здобув перемогу вдома з рахунком 3:1.

У Бундеслізі "вовки" займають сьоме місце, набравши 20 очок. У минулому турі "Вольфсбург" на виїзді обіграв "Айнтрахт" - 2:0.

Кадрова ситуація

Перед грою Шаран поскаржився, що у нього є проблеми зі складом, але назвав лише одне прізвище - Гліб Бухал отримав травму. Дискваліфікацію відбув захисник Владислав Бабогло.

Гласнер не взяв із собою в Україну півзахисника Ксав'єра Шлагера і форварда Даніеля Гінчека. У обох є пошкодження.

Орієнтовні склади

"Олександрія": Паньків, Мірошниченко, Бухал, Дубра, Пашаєв, Гречишкін, Банада, Лучкевич, Ковалець, Третяков, Безбородько

"Вольфсбург": Кастельс, Тіссеран, Брукс, Брума, Вільям, Арнольд, Гілавогі, Руссільон, Мехмеді, Сантос Са, Вегхорст

Слова перед матчем

Головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран:

"Вважаю, що "Вольфсбург" все одно фаворит нашої групи, незважаючи на те, що вони програли в домашньому матчі "Генту" і зіграли з ними внічию на виїзді. Команда дуже активно починає зустрічі. Але у другому таймі проявляються деякі проблеми, які ми б хотіли використати".

Головний тренер "Вольфсбурга" Олівер Гласнер:

"Олександрія" - неприємний суперник. Поки що вони поступилися лише нам і тричі зіграли внічию. Вони теж нещодавно перемогли у чемпіонаті. Це дуже хороша та організована команда. "Олександрія" завжди небезпечна, тому ми повинні бути обережні. Будемо пресингувати їх високо, щоб змусити робити помилки".

Арбітр

На поєдинку буде працювати австрійська бригада арбітрів на чолі з Мануелем Шюттенгрубером.