Роман Зозуля зібрав прес-конференцію / фото: twitter.com/albacetebpsad

Нападник Роман Зозуля виступив з заявою після нового витка скандалу з цькуванням з боку фанатів "Райо Вальєкано", які вважають українця нацистом.

Про це Зозуля сказав на спеціальній прес-конференції, передає Marca.

"Я всього лише футболіст і я аполітичний. Мене називають расистом, але мій найкращий друг - темношкірий Жеремі Бела. Я отримав підтримку від президента своєї країни. Став би він підтримувати мене, якби я був нацистом? Вони кажуть, що у мене є тату, з якоюсь символікою, але це не так, можете запитати моїх партнерів по команді, які бачать мене кожен день", - сказав Зозуля.

Відео дня

Форвард пояснив, що допомагав українським військовим:

"Україна перебуває у стані війни. Багато людей займаються волонтерством та беруть участь у гуманітарних акціях, купуючи медичні препарати, їжу і одяг, допомагаючи лікарням. Разом з командою ми відвідували військових на фронті, щоб, будучи патріотами, підтримати їх. Ми прагнемо рятувати життя і ми ніколи не купуємо зброю. Я патріот, і це не злочин".

Читайте також"Ти справжній патріот": Зеленський підтримав Зозулю після скандалу з образами

За словами Зозулі, конфлікт з ультрас "Райо Вальєкано" виник через те, що вони підтримують терористів так званої "ДНР":

"Коли я переходив у "Райо Вальєкано", фани мені сказали, що я не зможу грати за них, тому що я фашист. Я нічого не зрозумів. Фани сказали мені, що це тому, що я підтримую українську армію, а вони - на протилежній стороні. Шестеро з їх групи воювало на Донбасі проти України. Вони бачать в мені ворога, фашиста, нациста і расиста. Я хотів пояснити їм, що я не є таким, але вони не хотіли зі мною розмовляти".

"Все, що вони говорять про мене - це неправда. Я всього лише футболіст і патріот своєї країни. Зараз я просто втомився від цієї ситуації і хочу, щоб це все припинилося. Іспанія - мій другий дім. І я хочу залишатися тут з миром", - додав форвард.

Нагадаємо, матч чемпіонату Іспанії між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" був перерваний через образи на адресу Зозулі.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що президент "Райо Вальєкано" закликав поліцію знайти фанатів, які ображали Зозулю.