Роман Зозуля став жертвою цькування фанатів / фото: albacetebalompie.es

Український нападник "Альбасете" Роман Зозуля розповів, чому зробив фото біля шарфа з зображенням Степана Бандери, а також поряд з табло з числами 14 і 88.

Про це повідомляє Marca.

"Я робив фото з шарфом із зображенням Степана Бандери, тому що ми зовні схожі один на одного і у нас однакові зачіски. Це привернуло мою увагу, нічого більше", - сказав Зозуля.

Відео дня

Читайте також"Я патріот, і це не злочин": Зозуля зробив заяву після інциденту з фанатами

Що стосується табло, на якому рахунок 14:88, то, за словами Зозулі, його просто привернув розгромний рахунок. Також він розповів, чому носив футболку з №18.

"Мені дали №18, я не обирав його. Я не знав про політичне значення цього числа, як і 95% людей у світі. Що стосується табло, то в кінці матчу я помітив великий розрив за очками. Це привернуло мою увагу, саме тому я зробив те фото".

Варто відзначити, що число 18 має нацисткий підтекст, так як ініціали Адольфа Гітлера (A і H) в латинському алфавіті по порядку йдуть першим (А) і восьмим (Н). А число 88 - оскільки обидві перші букви з привітання Гітлера (HH) восьмі в алфавіті. 14/88 - гасло, яке вживається в якості привітання у націоналістів.

'Зовні схожий на Бандеру': Зозуля пояснив свої резонансні фото
'Зовні схожий на Бандеру': Зозуля пояснив свої резонансні фото

Нагадаємо, 15 грудня матч чемпіонату Іспанії між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" був перерваний через образ на адресу Зозулі з боку фанатів "Райо", які вважають українця нацистом.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що "Динамо" підтримало Зозулю після скандалу в Іспанії.