Александер Чеферін / REUTERS

УЄФА офіційно оголосив про перенесення чемпіонату Європи-2020 з футболу на літо наступного року.

Читайте також"Будь ласка, мийте руки": знамениті футбольні тренери дали поради по боротьбі з коронавірусом (відео)

Про це повідомила прес-служба організації.

Відео дня

ЧЄ відбудеться у 2021-му році з 11 червня по 11 липня. Турнір буде проходити, як і планувалося, в різних містах по всьому континенту.

Таким чином, у національних чемпіонатів з'явиться час, щоб завершити клубний сезон, який був припинений у більшості країн, а також в Лізі чемпіонів і Лізі Європи через пандемію коронавірусу.

Всі змагання під егідою УЄФА, в тому числі товариські поєдинки клубів і збірних, відкладені на час карантину. Ігри плей-офф відбору на Євро-2020, які були заплановані на кінець березня, можуть відбутися під час міжнародної паузи на початку червня, якщо ситуація з пандемією почне змінюватися в кращу сторону.

"Ми керуємо спортом, за яким стежить величезна кількість людей, але зараз у нас з'явився невидимий ворог, який швидко поширюється по планеті. Саме в такі моменти футбольне співтовариство має проявити відповідальність, єдність, солідарність і альтруїзм.

Здоров'я фанатів, персоналу та футболістів - наш пріоритет. УЄФА запропонував ряд варіантів, щоб успішно завершити цей сезон. Я пишаюся реакцією колег на цю ситуацію. Ми всі розуміли, що треба йти на жертви заради кращого рішення", - заявив президент УЄФА Александер Чеферін.

При цьому в червні-липні 2021 року не відбудуться фінали Ліги націй і чемпіонату Європи U-21, а також жіночий чемпіонат Європи.

УНІАН раніше повідомляв про те, що УЄФА офіційно призупинив Лігу чемпіонів і Лігу Європи.