Дієго Годін / inter.it

Захисник збірної Уругваю та італійського "Інтера" Дієго Годін розповів про ситуацію з пандемією коронавірусу в Італії та італійському футболі.

Про це Годін сказав в інтерв'ю ESPN

"Система охорони здоров'я розвалилася. Не вистачає місць у відділеннях інтенсивної терапії, щоб прийняти таку велику кількість людей у важкому стані, а також людей, у яких можуть бути інші хвороби", - сказав Годин.

Відео дня

"Спочатку тут не надавали коронавірусу великого значення, думали, що це проблеми Китаю, і що це не торкнеться всіх інших країн. Потроху вживалися деякі заходи, але це робилося повільно. Нас попереджали, але уряд не прийняв ніяких серйозних кроків, щоб запобігти тому, що зараз відбувається", - додав уругваєць.

Читайте також"Насилу міг дихати": лідер Ювентуса розповів про свої симптоми коронавірусу

При цьому Годін назвав героями працівників охорони здоров'я:

"Зусилля, які докладають лікарі та інші працівники сфери охорони здоров'я, вражають. Сьогодні вони дійсно герої".

Уругваєць також висловив невдоволення тим, що футболістів піддавали небезпеці:

"Нас піддавали небезпеці до останнього моменту. Вони тягнули гуму, щоб подивитися, чи зможемо продовжувати грати, до тих пір, поки ситуація не стала нестабільною. Ми продовжували тренуватися, грали при порожніх трибунах до тих пір, поки коронавірус не був діагностований у Даніеле Ругані. Тільки після цього ми, як і футболісти "Ювентуса", були ізольовані".

Станом на 29 березня в Італії коронавірусом заразилися понад 92 тисяч осіб, понад 10 тисяч померли.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що у зв'язку із зупинкою сезону футболісти "Ювентуса" не будуть отримувати зарплату чотири місяці.