Ліонель Мессі / REUTERS

Зірковий нападник "Барселони" Ліонель Мессі зробив заяву щодо скорочення зарплати серед гравців команди на 70%.

Про це Мессі написав в Instagram.

"Багато було написано і сказано про "Барселону" щодо питання про зарплати гравців в цей непростий період. Ми хотіли б прояснити, що завжди хотіли знизити розмір зарплати, яку отримуємо, тому що ми повністю розуміємо, що ця ситуація виходить за рамки.

Відео дня

Читайте такожБарселона прийняла жорстке рішення щодо фінансів в умовах пандемії коронавірусу

Гравці повинні першими допомагати нашому клубу, коли він просить про це. Багато разів ми робили це навіть за своєю власною ініціативою, в інших випадках ми вважали це необхідним або важливим", - написав Мессі.

Він також зазначив, що всередині клубу на гравців намагалися чинити тиск:

"Нас не перестає дивувати те, що всередині клубу були ті, хто намагався посилити тиск і підштовхнути нас до того, що ми і так збиралися зробити. Насправді, угоду було відкладено на кілька днів, тільки тому, що ми шукали формулу, щоб допомогти клубу, а також його працівникам в ці важкі часи".

Аргентинець підкреслив, що гравці не просто скоротять зарплати, але і пожертвують грошима на користь інших працівників клубу:

"Настав час оголосити, що, крім скорочення нашої зарплати на 70% на період кризи, ми також будемо робити внески, щоб співробітники клубу могли отримувати 100% своєї зарплати.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що футболісти "Ювентуса" не будуть отримувати зарплату чотири місяці.