Футбольний клуб "Динамо" вимагає надання гарантій безпеки від Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та Управління державної охорони для поїздки в Маріуполь 26 серпня на матч 7-го туру Української прем'єр-ліги.

Про це повідомив віце-президент "Динамо" з питань безпеки Андрій Мадзяновський в ефірі телеканалу "2+2".

"Динамо" поїде в Маріуполь, але тільки на законних підставах. Нам не потрібно публічних гарантій, а тільки офіційні листи МВС, СБУ і УДО, як цього і вимагає закон. Як тільки ми отримаємо їх, ми із задоволенням сядемо в літак, - сказав він.

На думку Мадзяновського, для матчів в Маріуполі не можна застосовувати норми загального характеру, як це зазначено в регламенті, а повинні діяти спеціальні норми, які передбачені ФІФА і УЄФА.

"Тільки спецслужби можуть давати рекомендації, а національні асоціації зобов'язані їх використовувати і приймати рішення. Але рішення ніякого немає, хоча ми пам'ятаємо кубковий матч" Полтава - Шахтар ", коли за 15 хвилин в телефонному режимі було зібрано комітет, який з нашого питання не може зібратися вже три місяці. Що небезпечніше в даному випадку - трава, яка не росте, або "гради", які літають в 20-ти кілометрах від Маріуполя? ", - повідомив він.

За словами Мадзяновського, "Динамо" також готове зіграти матч з ФК "Маріуполь" на нейтральному полі.

Як відомо, 23 липня ФК "Динамо" на своєму сайті опублікував відповіді від правоохоронних органів на свої звернення про те, що вони не рекомендують проводити матчі чемпіонату України в Маріуполі, зокрема між "Маріуполем" і "Динамо" 26 серпня.

24 липня ФК "Динамо" звернувся до президентів Федерації футболу України та Прем'єр-ліги з проханням перенести матч "Маріуполь" - "Динамо" на нейтральне поле.