Олександр Зінченко не вважає, що Пеп Гвардіола помилився / фото REUTERS

Український півзахисник Олександр Зінченко у відповідь на критику пояснив свої слова, а також слова його дружини, телеведучої влади Седан про тактику Хосепа Гвардіоли і вильот "Ман Сіті" з Ліги чемпіонів.

Читайте такожФутболіст збірної України Зінченко одружився з телеведучою (фото, відео)

Зокрема, коментуючи рішення Гвардіоли зіграти в три центральні захисники, Зінченко заявляв, що футболісти "прекрасно розуміють, що з такою тактикою завжди буде не вистачати одного гравця попереду", а також, що "п'ять гравців просто вимкнені з гри". У той же час Седан назвала тактику тренера "зашкваром".

Відео дня

Тепер в Instagram-stories Зінченко написав:

"Я не говорив нічого поганого або засуджуючого про нашу тактику, так що не спотворюйте мої слова. Я пояснював, що ми, як гравці, розуміємо, який ефект має тактика. Враховуючи наш досвід, ми повинні були адаптуватися до неї. Того вечора ми програли "Ліону", але це не означає, що тренер помилився. Якщо ви подивитеся мої минулі інтерв'ю, як я відгукувався в них про тренера - ви повірите мені. Він - номер один".

Крім того, Зінченко підкреслив, що його дружина висловлювалася не як журналіст, а як уболівальник:

"Вона великий фан "Ман Сіті". На тому відео ви побачили її емоції прямо після матчу. Вона висловила свою думку, як це роблять і інші фанати. Зараз ми розуміємо, що вона не повинна була постити це в соціальних мережах, тому що вона моя дружина. Але вона не намагалася висловити журналістську думку про тренера, вона просто висловила розчарування, як вболівальниця".

Він також зазначив, що звертається до фанатів у день свого весілля:

"Я пишу це прямо з нашого весілля. Замість того, щоб насолоджуватися цим незабутнім моментом. Але я роблю це, тому що не можу залишити все як є. Сподіваюся на ваше розуміння".

"Манчестер Сіті": при Гвардіолі - без півфіналу

  • "Манчестер Сіті" програв у чвертьфіналі Ліги чемпіонів "Ліону" з рахунком 1:3. 
  • Олександр Зінченко провів всю гру з "Ліоном" в запасі.
  • Під керівництвом Хосепа Гвардіоли "Ман Сіті" не вдається пробитися до півфіналу Ліги чемпіонів. Востаннє "городяни" пробивалися до 1/2 фіналу в сезоні 2015-2016 під керівництвом Мануеля Пеллегріні.
  • У сезоні 2016-2017 "Ман Сіті" покинув ЛЧ на стадії 1/8 фіналу, поступившись "Монако" (5:3, 1:3). У наступному сезоні в 1/4 фіналу команда програла "Ліверпулю" (0:3, 1:2). У сезоні 2018-2019 також на чвертьфінальній стадії "Сіті" вибив з боротьби "Тоттенхем" (0:1, 4:3).
  • Востаннє команди Гвардіоли виходили у фінал ЛЧ ще в 2011 році, коли "Барселона" виграла турнір.