Антоніо Конте зробив комплімент Шахтарю / фото REUTERS

Головний тренер італійського "Інтера" Антоніо Конте поділився очікуваннями від півфіналу Ліги Європи, в якому його підопічні зустрінуться з "Шахтарем".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Інтер - Шахтар.

Слова Конте наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Відео дня

"У нас велика повага до "Шахтаря". Це клуб, який протягом всіх останніх років показав на європейському рівні, що вміє. І зараз це найсильніший суперник з усіх, з ким ми грали в цьому турнірі", - сказав Конте.

"Але ми добре готові до матчу. Вийдемо на поле з великою повагою до них, але також з великою цілеспрямованістю і бажанням показати, що ми потрапили в півфінал не випадково. Зробимо все можливе, щоб пробитися у фінал", - додав тренер "Інтера" .

Читайте також"Просто ще одна гра": тренер Шахтаря Каштру - про півфінал Ліги Європи

Італійський тренер зізнався, що добре пам'ятає, як грав проти "Шахтаря", коли очолював "Ювентус". Він зазначив, що у "гірників" завжди "були і залишаються дуже сильні футболісти".

"Структура "Шахтаря" як клубу така, що їх рівень, незалежно від зміни тренера, завжди залишається дуже високим. У "Шахтаря" є своя ДНК, і цей клуб домігся величезної поваги", - сказав Конте.

Також він назвав головну заслугу Луїша Каштру:

"Вона полягає в тому, що це величезне число талантів він зумів переконати грати як єдине ціле, грати для всієї команди. Хоч у "Шахтаря" сильні футболісти в атаці і півзахисті, але "гірники" так само досить добре можуть оборонятися. Видно, що Луїш Каштру ретельно над цим працював. Вітаю його з тим, що він зміг знайти такий шлях".

Інтер - Шахтар: перед матчем

  • Півфінал Ліги Європи між "Інтером" і "Шахтарем" пройде в форматі одного матчу 17 серпня.
  • В 1/4 фіналу "Шахтар" розгромив "Базель" з рахунком 4:1, а "Інтер" пройшов "Байєр" (2:1). До цього в плей-офф "гірники" вибили "Бенфіку" і "Вольфсбург", а італійський клуб - "Лудогорець" і "Хетафе".
  • У півфіналі Ліги Європи / Кубка УЄФА "Шахтар" зіграє в третій раз в історії і може вийти в свій другий фінал. "Інтер" може вийти в фінал турніру в п'ятий раз.
  • У іншому півфіналі турніру "Севілья" обіграла "Манчестер Юнайтед" (2:1).
  • Колишній головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу впевнений, що команда здатна виграти Лігу Європи в цьому році.
  • Уже відомо, що судити матч "Інтер" - "Шахтар" буде досвідчений польський рефері.