Луческу вже виграв перший трофей з Динамо / фото Динамо Київ

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу підбив підсумки Суперкубка України та перший етап своєї роботи в клубі, а також реакцію вболівальників і своє ставлення до "Шахтаря".

Читайте також"Ця худоба тікала з Донецька": шоумен Притула образливо висловився на адресу Луческу

Тренера цитує telekomsport.ro.

Відео дня

"Шахтар" був фаворитом Суперкубка, це логічно. Через коронавірус і травми "Динамо" втратило шість футболістів. Я вже не кажу про інвестиції в донецький клуб, у них багато талановитих гравців. Все це говорило про ймовірну перемогу донеччан. Телебачення подавало ситуацію аналогічно. Моя поява в "Динамо" викликала негативну реакцію з боку "Шахтаря", телебачення і футболістів. Це був матч Луческу проти "Шахтаря".

Я покладався на організацію та інтелект. "Шахтар" домінував, але перемога дісталася нам. Результат - вирішальний фактор. Суркіс був задоволений. В останні роки команда часто програвала"Шахтарю". "Динамо" втратило багато якісних і досвідчених гравців, у яких завершилися контракти", - сказав Луческу.

Наставник киян зазначив, що розуміє негативну реакцію фанатів на своє призначення, але все одно хоче рухатися далі:

"Негативна реакція вболівальників - це нормально, вони сентиментальні. Ми, тренери, повинні залишатися професіоналами та забувати, що було раніше. Почуття залишаються, але інша справа - професіоналізм. Я не забув період роботи в "Шахтарі" і ціную його. Але мені треба продовжувати працювати - так я відчуваю себе живим. Моє ставлення до Ахметова не змінилося. Я просто зобов'язаний зробити все, щоб підняти "Динамо" на більш високий рівень. Моя поява пожвавила чемпіонат України. Нікому не дозволено очорнювати мою пам'ять про "Шахтар".

Мірча Луческу в "Динамо": головне

  • Мірча Луческу очолював "Шахтар" з 2004 по 2016 роки. Потім він провів один сезон в російському "Зеніті". 23 липня цього року він був призначений головним тренером київського"Динамо".
  • Через кілька днів румунський тренер міг покинути клуб через невдоволення з боку фанатів "Динамо", проте після розмови з президентом клубу Ігорем Суркісом залишився.
  • Невдоволення призначенням Луческу висловлювали багато легенд "Динамо" - зокрема, Олег Блохін.
  • У новому сезоні УПЛ "Динамо" стартувало з розгромної перемоги над "Олімпіком".
  • У матчі за Суперкубок України "Динамо" вдалося обіграти "Шахтар" з рахунком 3:1. Луческу завоював свій перший трофей з київським клубом і 23-й трофей в Україні.