Глен Камара і Ондржей Кудела / фото REUTERS

Захисник "Рейнджерс" Глен Камара розповів свою версію скандальної ситуації, яка сталася в матчі-відповіді 1/8 Ліги Європи "Рейнджерс" - "Славія" (0:2).

Про це він написав у Twitter.

"Під час матчу Ондржей Кудела лаявся з одним з гравців "Рейнджерс". Коли я спробував втрутитися, він сказав мені заткнутися, після чого додав: "Секунду, друг мій". Потім він підійшов до мене, прикриваючи рот, нахилився до мого вуха і вимовив: "Ти йо*ана мавпа, ти знаєш, що це так". Я був шокований і наляканий, почувши такі расистські образи від професійного футболіста", - заявив Камара.

Відео дня

Він також висловив думку, що УЄФА має вжити заходів:

Читайте такожЧеського футболіста побили після матчу Ліги Європи: легендарний Джеррард звинував його в расизмі"Мерзенні расистські образи з боку Кудели відбулися на міжнародній арені, і будь-яка бездіяльність УЄФА буде виглядати як дозвіл на расизм".

Водночас "Славія" на своєму офіційному сайті повідомила, що направила заяву в поліцію через напад Камари на Куделу вже після завершення матчу. Чеський клуб заявляє, що Камара вдарив суперника по голові.

"Напад на Куделу був підготовленим і навмисним актом. Атака була жорстокою і здійснювалася в повну силу з наміром заподіяти фізичну шкоду нашому гравцеві", - заявили в чеському клубі.

Відео інциденту:

Скандал у матчі "Рейнджерс" - "Славія": що відомо

  • Під кінець матчу після грубого фолу з боку суперника Ондржей Кудела зі "Славії" щось сказав темношкірому фінському захиснику "Рейнджерс" Глену Камарі, прикривши рот рукою. Після цього на полі почалася бійка.
  • Після гри головний тренер "Рейнджерс" Стівен Джеррард висловився на підтримку Камари, висловивши надію, що УЄФА "не замне" цю ситуацію.
  • Після завершення матчу на території стадіону побили Куделу. У "Славії" заявили, що це зробив Камара, який вдарив Куделу "кулаком в голову на очах Джеррарда".
  • Через конфлікт гості тривалий час не могли покинути стадіон "Айброкс". Довелося викликати поліцію і евакуюватися зі стадіону разом з правоохоронними органами.
  • У "Славії" заперечують, що Кудела образив Камару на расистському грунті. "Я сказав йому: "Ти, йо*аний хлопець" (You fucking guy, - Прим.). Це було сказано на емоціях, але я категорично заперечую, що в цих словах було щось расистське", - наводяться слова Кудели. 
  • Камара у відповідь заявив, що це "абсолютна брехня, яка не витримає ніякої перевірки". "Він висловився досить голосно, щоб мій одноклубник Бонгані Зунгу міг почути те, що було сказано", - сказав гравець "Рейнджерс".