Андрій Шевченко / фото УНІАН

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що розглядає Лігу націй 2020-2021 як частину підготовки до Євро-2020 і кваліфікації на чемпіонат світу, в ході якої можна перевірити гравців.

Слова Шевченка наводить офіційний сайт УАФ.

"Ми розглядаємо Лігу націй як дуже важливий турнір. Для багатьох гравців відкривається можливість поборотися за місце в основному складі. Після Ліги націй починається кваліфікація чемпіонату світу, тому в цьому турнірі ми зможемо поекспериментувати, дати можливість молодим виконавцям проявити себе. Можливо, хтось із них допоможе нам на Євро або в кваліфікації чемпіонату світу. Тому ми створюємо таку конкуренцію, тому викликали таку кількість молодих гравців", - сказав Шевченко.

Відео дня

Також головний тренер української збірної підкреслив важливість потрапляння команди в Лігу А, де вона може зіграти з топ-збірними:

"У кожної збірної будуть свої завдання в цьому турнірі, команди будуть протистояти рівним за класом суперникам. Ми заслужили право бути представленими в Лізі А, серед найкращих збірних. У товариських матчах ми фактично не мали можливості грати з ними".

Шевченко також пояснив, чому легіонери з Бельгії та Андрій Ярмоленко приєднаються до команди пізніше.

"Вони не могли б приїхати раніше, чемпіонати в Європі стартують в різні терміни. Вважаю, було правильним залишити Ярмоленка в клубі, він отримає там ігрову практику. Ці футболісти прибудуть у другій частині збору, коли піде вже безпосередня підготовка до матчів".

Читайте такожЗбірна України провела перше тренування на зборі в Харкові (фото, відео)

Збірна України в Лізі націй: деталі