Алан Патрік та інші лідери Шахтаря можуть зіграти з Ворсклою / фото ФК Шахтар

Ряд ключових футболістів "Шахтаря" повернулися в стрій перед черговим туром Української Прем'єр-ліги.

Читайте такожШахтар сенсаційно обіграв Реал у Лізі чемпіонів (фото)

Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

Відео дня

"Гірники" провели перше тренування після повернення з Мадрида, де команда перемогла "Реал" (3:2) у першому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

До роботи в загальній групі приступили Тарас Степаненко, Тайсон, Алан Патрік, Микола Матвієнко та Сергій Болбат. Індивідуально тренувалися Сергій Кривцов, Жуніор Мораєс і Фернандо. Частина з них була відсутня через спалах коронавірусу.

Також після травм продовжують працювати окремо від команди Ісмаїлі, Євген Конопляна, Віктор Коваленко та Владислав Вакула.

Вже 24 жовтня команда прийматиме в Києві полтавську "Ворсклу" в сьомому турі Української Прем'єр-ліги.

Коронавірус у "Шахтарі": хроніка подій

  • 4 жовтня Тарас Степаненко та Андрій Пятов отримали позитивні тести на коронавірус після матчу УПЛ проти "Десни". Обидва футболісти брали участь у грі. Крім того, позитивні тести здали два співробітники клубу.
  • Жоден з футболістів "Шахтаря" не зміг допомогти збірній України в контрольному матчі проти Франції, оскільки вся команда перебувала на самоізоляції. Зокрема, це Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс, які були викликані в команду. 
  • 6 жовтня в "Шахтарі" проводили додаткове тестування на COVID-19. Його пройшли всі гравці, крім Пятова і Степаненка. Всі результати були негативними.
  • 8 жовтня стали відомі результати нового тестування: у донецькому клубі виявили відразу 9 заражених футболістів, а також позитивні тести здали 9 співробітників клубу.
  • 9 жовтня "Шахтар" повернувся до тренувань, але до роботи змогли приступити лише одинадцять футболістів.
  • Раніше про своє одужання повідомив воротар "Шахтаря" Андрій Пятов.