Каштру вперше став чемпіоном України / фото ФК Шахтар

Головний тренер донецького "Шахтаря" Луїш Каштру та капітан команди Андрій Пятов прокоментували завоювання дострокового чемпіонства після перемоги над "Олександрією" (3:2) у 27-му турі УПЛ.

Читайте такожШахтар у драматичному матчі обіграв Олександрію та достроково став чемпіоном України

Представники донецького клубу поділилися емоціями в ефірі програми "Тур Online".

Відео дня

"Здобули титул, проходячи через величезні складнощі. Світові події подіяли на нас. Складно було щось планувати. Але розуміли, що потрібно бути готовими до відновлення чемпіонатів. Футболісти показали себе фантастично.

Коли стільки очок відриву, можуть подумати, що це було просто. Але це ми поставили себе на таку позицію. Ніхто нам нічого не дарував і не давав. Все, що ми заробили - завдяки роботі та віддачі всіх у клубі", - сказав Каштру.

Тренер додав, що за всю кар'єру він вперше керував командою, яка була здатна взяти титул в національному чемпіонаті:

"Я пройшов усі португальські дивізіони - від самих низів до "Порту". Але вперше виграв титул в Прем'єр-лізі. Домігся цього через 23 роки. Вперше у мене в руках була команда, яка готова стати чемпіоном. "Шахтар" дав нам всі умови. Це був складний шлях".

Пятов присвятив цей успіх уболівальникам, попри те, що через коронавірус вони не могли потрапити на трибуни:

"Щастя на душі. Цілий рік до цього йшли. Нарешті стали чемпіонами. Впевнено, за п'ять турів до фінішу. Перед матчем сказав хлопцям, що потрібно стати чемпіонами обов'язково сьогодні. Не можна було відкладати, тому що всі чекали. Веселий вийшов матч.

Чемпіонство незвичайне. Без вболівальників зовсім не ті відчуття. Але вони нікуди не поділися, граємо для них, вони в наших серцях, ми всі відчуваємо. Не можна назвати це чемпіонство найлегшим. Воно вже десяте для мене, але кожне наступне добувати все складніше".

фото ФК Шахтар

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Шахтар" обійшов "Динамо" за кількістю трофеїв в історії незалежної України.