Матчі УПЛ поки проходять при порожніх трибунах / фото ФК Шахтар

Українська асоціація футболу направила в Міністерство охорони здоров'я пропозицію про повернення матчів з глядачами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

"УАФ робить все можливе, щоб повернути на трибуни вболівальників і журналістів. Досвід деяких країн Європи показує, що в деяких регіонах, де пом'якшені карантинні обмеження, це можливо. На даному етапі мова йде про формат заповнення не більше ніж на 10-25%. Але і така перспектива стане ще однією важливою перемогою", - написав Павелко.

Відео дня

"УАФ відправила пропозицію щодо пом'якшення карантину на стадіонах міністру охорони здоров'я та головному санітарному лікарю України. Тепер головне завдання - створити безпечну можливість, з чітким дотриманням медичного протоколу, журналістам працювати на матчах, а вболівальникам підтримувати команди", - також зазначив президент УАФ.

Читайте такожВ УПЛ оцінили ймовірність зриву сезону після спалаху коронавірусу у Карпатах

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що ситуація з поверненням вболівальників знаходиться на контролі.

"Уважно відстежуємо ситуацію в країнах Європи. Матчі Бундесліги поновилися 16 травня і тривають без глядачів. Серія А повернеться 20 червня - без глядачів, Данія з 28 травня – без глядачів, Іспанія з 11 червня - без глядачів. Повернення вболівальників відбулося тільки в Польщі, де глядачам дозволили прийти з 19 червня, але наповненість стадіону не більше 25%. Також в Угорщині, але вболівальникам дозволяється займати тільки кожне четверте місце", - наводить слова Ляшка "УП".

"Більше орієнтуємося на Польщу, спілкуємося з колегами і будемо приймати рішення. Поки футбольні матчі в Україні проводяться без глядачів", - додав він.

Нагадаємо, Українська Прем'єр-ліга відновилася 30 травня. Матчі проходять без глядачів.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що тренер "Карпат" розповів про ситуацію з коронавірусом в клубі.