Костюк програла у вирішальному раунді кваліфікації у Мельбурні / celebmafia.com

У Мельбурні завершилися матчі кваліфікаційного турніру Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, де у вирішальному третьому колі програла українка Марта Костюк.

Наша спортсменка поступилася Паулі Бадосі Хіберт з Іспанії з рахунком 6:7, 3:6, повідомляє офіційний сайт змагань.

Матч тривав 1 чес 28 хвилин.

Відео дня

У першій партії на корті йшла рівна боротьба з перемінним успіхом. Але, у вирішальному 13-му геймі, удача повернулася в бік іспанки, яка про рахунку 6:6 виграла два розіграшу м'яча поспіль - 8:6. Можливо, цей епізод психологічно надломив українку, так як у другій партії перевагу суперниці було вже куди більш значною - 6:3 і Хіберт виходить в основну сітку змагань.

Таким чином, жоден з представників України не зміг потрапити до основного турніру через кваліфікацію. Раніше, крім Костюк, свої матчі програли Катаріна Завацька (у першому колі кваліфікації) та Ангеліна Калініна (у другому). А єдиний представник України у чоловічому турнірі Сергій Стаховський програв у другому колі кваліфікації. Україна не буде представлена в чоловічій сітці основного турніру вперше з 2008 року.

В основному турнірі у жінок, завдяки високому рейтингу, були заявлені і виступлять Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Катерина Козлова і Даяна Ястремська.

Як повідомляв УНІАН, перший тенісний турнір року з серії Великого шолома відбудеться в Мельбурні (Австралія) з 14 по 27 січня.