Новий склад Виконкому EKF  з представником України (Сергій Левчук - праворуіч) /facebook.com/sergii.levchuk

Президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук обраний до складу виконкому Європейської федерації карате (EKF). 

Це відбулося на сесії виконкому під час 46-го чемпіонату Європи серед кадетів, юніорів та молоді в Ольборгу (Данія), повідомили представники УФК на прес-конференції в УНІАН.

"Це великий успіх та визнання прогресу українського карате на міжнародній арені, - сказав Левчук. – Такий прорив став можливим як завдяки системним зусиллям всієї команди УФК та української родини карате, так і завдяки серйозній підтримці з боку президента НОК України Сергія Бубки. Наш легендарний атлет і спортивний діяч особисто відвідав декілька важливих змагань та поспілкувався з президентом Всесвітньої федерації карате (WKF) Антоніо Еспіносом, який також є президентом EKF. Авторитет Бубки додав ваги спортивним результатам наших провідних каратистів, кращі з яких сьогодні змагаються за потрапляння на Олімпіаду-2020 в Токіо".

Відео дня

За словами Левчука, він не був присутній під час процедури голосування, але, як йому повідомили, представника України підтримали одноголосно.

Під час прес-конференції також було повідомлено, що відтепер карате буде транслюватися на українському телебаченні. УФК за підтримки своїх партнерів придбала права на трансляцію головних міжнародних турнірів 2019 року – етапів Прем’єр Ліги і чемпіонату Європи, який пройде 27-30 березня у Гвадалахарі (Іспанія). Транслювати карате буде телеканал XSport. 

Про перспективи показу нового олімпійського виду спорту та взаємну вигоду від співробітництва з федерацією розповів генеральний продюсер кагалу, відомий спортивний журналіст Дмитро Лазуткін.

"Ми будемо транслювати найближчої неділі змагання з Дубаї наживо. Сутички за третє місце та фінали у всіх вагових категоріях. Трансляція буде йти приблизно чотири години. Це дуже цікавий експеримент для нашого каналу зокрема й українського телебачення взагалі", - сказав Лазуткін.

Капітан національної збірної України Станіслав Горуна повідомив про підготовку до етапу Прем'єр Ліги в Дубаї, який пройде 15-17 лютого. "Готуємося посилено. З урахуванням того, що цей турнір буде транслюватися на українському ТБ, у спортсменів подвійна відповідальність. Треба буде будь-що дістатися фінальних сутичок. Буду намагатись відповідати статусу одного з фаворитів у своїй ваговій категорії". 

Українська федерація карате заснована в 2009 році. УФК є офіційним представником в Україні Всесвітньої федерації карате. З 2015 року є суб'єктом олімпійського руху в Україні, з 2016 року входить до Національного олімпійського комітету України. Станом на лютий 2019 року УФК об'єднує понад 120 клубів та близько 30 тис. спортсменів і тренерів у 23 областях України та Києві.

Українські каратисти володіють нагородами найбільших міжнародних турнірів – чемпіонатів світу та Європи (дорослих і молодіжних), Всесвітніх ігор, етапів Прем'єр Ліги тощо.

Провідні спортсмени УФК: Станіслав Горуна, Анжеліка Терлюга, Валерій Чоботар, Аніта Серьогіна, Катерина Крива.