Ольга Харлан / facebook.com/olympicua

Українська шаблістка, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан завоювала бронзу на Гран-прі Каїра - це дебютна нагорода Харлан в нинішньому сезоні.

Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Переможниця загального заліку минулорічного Кубка світу Харлан була змушена пропустити перший етап нового сезону, а потім невдало виступила в Солт-Лейк-Сіті, програвши в першому ж бою.

Відео дня

Виступ на Гран-прі в Єгипті українка, що була посіяна під третім номером, почала впевненою перемогою над дворазовою чемпіонкою Азії в команді Хенгу Янг 15:4. Потім Харлан пройшла росіянку Ольгу Нікітіну (15:9) і свою подругу українку Аліну Комащук (15:9). У чвертьфіналі Харлан зійшлася з шостою сіяною, срібним призером Азіатських ігор-2018 китаянкою Шао Йакі і перемогла 15:6.

Читайте такожВерняєв удесяте отримав нагороду найкращого спортсмена місяця в Україні

Сутичка за вихід у фінал виявилася дуже цікавою. Харлан зустрілася з другою сіяною кореянкою Чої Су Йон. Бій почався з рахунку 5:0 на користь кореянки і лише після цього українка зуміла вперше її вколоти. Переломний момент настав за рахунку 10:4, знову таки, на користь Су Йон. Харлан почала відігравати відставання, але після п'яти вдалих атак зупинилась і, здавалося, серйозно підвернула ногу.

Лікарі оперативно допомогли українці, заморозили їй ногу і Харлан зрівняла рахунок – 11:11, а потім і зовсім повела – 14:12. Для виходу у фінал українці не вистачало лише одного уколу, але вона дозволила сутичці дійти до точки кипіння – кореянка зрівняла рахунок. Шаблістки практично одночасно вкололи одна одну і судді довго не могли ухвалити рішення, кому віддати вирішальне очко. У результаті, перемогла кореянка - 15:14.

Поєдинок за третє місце за правилами Гран-прі не передбачений, і Харлан автоматично отримала бронзову медаль. Це її перша медаль в сезоні. Перше місце дісталося росіянці Софії Великій, яка у фіналі здолала кореянку з рахунком 15:12. Ще одна бронза у француженки Сесілії Бердер.