Донбас насилу виграв регулярного чемпіонат ВХЛ сезону 2018/19 / uhl.ua

У Дружківці у матчі 40-го туру чемпіонату Української хокейної ліги – Парі-Матч за перше місце в регулярному чемпіонаті зійшлися лідери турнірної таблиці «Донбас» і «Кременчуг».

Матч завершився з рахунком 3:2, повідомляє офіційний сайт змагань.

Статус лідерів "регулярки" обидві команди підтвердили ще на старті першого періоду, який пройшов за абсолютно рівної і безкомпромісній боротьбі. Однак під кінець двадцятихвилинки донеччани зуміли скористатися помилками супротивника і двічі за 10 секунд прошили Микиту Гордюшина – результативні кидки на рахунку Іллі Коренчука і Віктора Захарова.

Відео дня

У другому періоді кременчужанам у більшості вдалося розмочити рахунок на табло і скоротити своє відставання до мінімальних 2:1 – після точної передачі на п'ятак від Владислава Грицько першим на добиванні був Олексій Ворона. Однак, ще до другої перерви донеччани змогли повернути собі перевагу в дві шайби дійсно шедевральним голом відзначився Артем Пуголовкин і зробив рахунок 3:1 на табло.

Заключний відрізок зустрічі команди суттєво вирівняли гру, однак стали набагато обережніше грати і в захисті.Така гра відобразилася і на табло рахунок аж до кінця періоду залишався незмінним. Проте на останній хвилині зустрічі Олексій Ворона зробив дубль і скоротив відставання своєї команди до мінімальних 3:2, але зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм у команди Олександра Савицького так і не вийшло.

Таким чином, «Донбас» з 98 очками займає перше місце в регулярному чемпіонаті і разом з "городянами" автоматично проходить у півфінал плей-офф УХЛ-Парі-Матч.

Раніше сьогодні в заключному турі «Крижані Вовки» всуху поступилася «Дніпру», а «Білий Барс» у Харкові обіграв МХК «Динамо».

«Донбас» – «Кременчуг» 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Шайби: 1:0 Коренчук (Лялька), 17:11; 2:0 Захаров (Костіков), 17:20; 2:1 Ворона (Грицько, Толстушко - більш.), 24:16; 3:1 Пуголовкин, 28:53; 3:2 Ворона (Гриценко, Савченко), 59:27;