Ярослава Магучих - чемпіонка першого етапу Діамантової ліги / twitter.com/iaaforg

У п'ятницю, 3 травня, в Досі (Катар) пройшов перший етап Діамантової ліги-2019 - престижної серії комерційних змагань з легкої атлетики. У ньому взяли участь чотири українські легкоатлетки, які завоювали три медалі.

17-річна українка Ярослава Магучих з особистим рекордом виграла золото у стрибках у висоту. Українка з третьої спроби взяла висоту 1.96 метра. При цьому Магучих перевершила срібного призера Олімпійських ігор-2016 болгарську спортсменку Мірелу Демиреву та шведку Еріку Кінсі, повідомляє сайт IAAF.

Зазначимо, що на початку року українка Ярослава Магучих встановила новий рекорд Європи і повторила рекорд світу серед молоді.

Відео дня
Ярослава Магучих встановила особистий рекорд, взявши висоту 1.96 метра / twitter.com/iaaforg

Стрибунка в довжину Марина Бех-Романчук завоювала срібло, показавши результат 6.74 метрів. Українка поступилася лише олімпійській чемпіонці Ріо-2016 у потрійному стрибку колумбійці Катерині Ібаргуен. Третє місце в цій дисципліні дісталося австралійці Брук Страттон. Це другий великий успіх Бех-Романчук в цьому сезоні. Раніше вона виграла бронзу чемпіонату Європи в приміщенні.

Читайте такожУкраїнка Левченко взяла срібло на ЧЕ з легкої атлетики, Ляхова і Бех посіли треті місця

Третє місце в бігу з бар'єрами на 400 метрів посіла Анна Рижикова, яка подолала дистанцію за 54.82 секунди, поступившись американкам Ешлі Спенсер (бронзовий призер Ріо-2016) і Далайлі Мухаммад (чемпіонка Ріо-2016). У минулому сезоні Рижикова ставала переможницею етапу Діамантової ліги в Брюсселі.

Також у змаганнях в Досі брала участь Ольга Ляхова, яка стала 11-ю в бігу на 800 метрів.