Артур Печій зберігає посаду у федерації скелелазіння / facebook.com/Артур Печий

Спортсмени української збірної зі скелелазіння ініціювали відсторонення віце-президента Федерації скелелазіння та альпінізму Артура Печія, якого звинувачують у сексуальних домаганнях.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Відкритого листа з вимогою відсторонити Печія підписали сім з дев'яти членів збірної України зі скелелазіння.

"Артур Миколайович гладив Михайла Ткачука за потилицю і робив масаж всього тіла зі спущеними трусами", - розповів член збірної України Сергій Топішко.

"Артур по десять разів на день розпитував хлопчиків, хто, коли і скільки разів на день мастурбував, а також розповідав, коли і як він це робив", - зачитав свідчення одного зі спортсменів адвокат Шаді Саад.

Печій також з'явився на прес-конференції і заявив, що "це брехня, наклеп".

"В тих заявах, які хлопці написали, явно показано, що це замовний наклеп. Брудна піар-акція, спрямована проти мене і федерації, щоб один з кандидатів, який присутній на цьому брифінгу, Геннадій Копійка, зміг обратися президентом федерації", - сказав Печій.

Як повідомляв УНІАН, скандал в українському скелелазінні розгорівся в листопаді минулого року, після того, як спортсмен Павло Векла заявив, що піддавався сексуальному, моральному і фізичному насильству з боку Печія.

Варто відзначити, що Печія відсторонили від тренерської роботи, але він зберіг за собою посаду віце-президента федерації.