Олександр Касперович є особистим тренером Олександра Логінова / фото: СБР

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) підозрює, що особистий тренер чемпіона світу-2020 Олександра Логінова Олександр Касперович міг займатися транспортуванням допінгу.

З цим, а також з тим, що Касперович приїхав на чемпіонат світу по чужій акредитації (йому не вистачило акредитації з російської квоти), був пов'язаний обшук в готелі російської команди в Антхольці.

Читайте також"Вломилися о 6 ранку": поліція провела обшук в номері російського біатлоніста на НС в Італії

Відео дня

"Сенс претензії в тому, що "Касперович, який приїжджає по чужій акредитації, може займатися транспортуванням і доставкою допінгу", - повідомив в Telegram російський журналіст Василь Конов.

Голова Союзу біатлоністів Росії Володимир Драчов підтвердив цю інформацію:

"Причина проста - заява одного з керівників IBU про проведення перевірки у бік Олександра Касперовича і Олександра Логінова, як спортсмена, який раніше був викритий у вживанні допінгу. Вони вважають, що тут є якийсь зв'язок. Обшук пов'язаний і з акредитацією, і з допінгом. Можливо, Касперович ховається під чужою акредитацією і привозить на чемпіонат світу заборонені препарати", - сказав Драчов "Р-Спорт".

Повідомлялося, що допомогти з акредитацією йому могла збірна України, але президент ФБУ Володимир Бринзак в коментарі Tribuna.com цю інформацію спростував: "У Касперовича не могли знайти нашій акредитації, тому що у нього її немає".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що норвезьких біатлоністів обурила перемога Логінова на ЧС.