Семен Новіков виграв золото в дебютному виступі на ЧЄ / фото: UWW

Український борець греко-римського стилю Семен Новіков поділився враженнями від виступу на чемпіонаті Європи, який він сенсаційно виграв, а також розповів про олімпійські амбіції.

Читайте такожУкраїнець Новіков сенсаційно виграв чемпіонат Європи з греко-римської боротьби (відео)

22-річний спортсмен дав інтерв'ю порталу Mixsport.

Відео дня

"Чи відчував додаткову відповідальність, будучи заміною Жана Беленюка на турнірі? На мене це ніяк не впливало. Я був чинним чемпіоном світу до 23 років і був упевнений у собі. Лише хотів, щоб мій дебют на чемпіонаті Європи серед дорослих був грандіозним, так і вийшло. Я їхав перемагати.

Чи були якісь форс-мажори? Все йшло за планом. Єдине, перед тим, як вийти на фінальну сутичку, я згадав, що взяв з собою прапор, але забув викласти його з сумки та віддати тренерам. Але вирішив не думати про це, а зосередитися на сутичці. Адже в залі у когось точно є прапор", - розповів Новіков.

Борець при цьому реально не розраховує потрапити на Олімпіаду-2020 в Токіо, бо ліцензію в його ваговій категорії, швидше за все, використає Жан Беленюк.

"Ліцензія не іменна, вона дається на країну, і поїхати може будь-хто. Поїхати в іншій категорії реально. Але я вже боровся в категорії 97 кг, це не так вже й легко. Все-таки хочу виступати у своїй вазі, до 87 кг. Так мені найкомфортніше.

Думаю, у 2024-му мені вже ніщо не завадить поїхати на Олімпійські ігри в категорії до 87 кг Крім того, у мене є бажання поїхати на Олімпіаду у 2028-му році. Головне, щоб дозволяло здоров'я.

Головна мета? Звичайно, золото Олімпійських ігор. Це найвище досягнення для борця. Також хочеться перемагати на світових першостях", - заявив Новіков.

Нагадаємо, українець здобув перемогу на ЧЄ в Римі, де у фіналі зустрічався з одним з найкращих борців світу Віктором Лорінцом з Угорщини та зумів розгромити суперника - 7:1.

УНІАН раніше повідомляв про те, що українець Беленюк увійшов в топ-3 найкращих борців греко-римського стилю у 2019 році.