Ігор Копишинський став кращим снайпером чемпіонату Європи з пляжного гандболу / scu.org.ua

У столиці Хорватії - Загребі - завершився чемпіонат Європи з пляжного гандболу.

Участь у першості континенту взяли 14 команд у чоловічому турнірі та 17 – у жіночому, повідомляє Спортивний комітет України

Чемпіоном Європи у чоловічому турнірі стала збірна Іспанії, яка у фіналі завдала поразки росіянам. А бронзу вибороли минулорічні чемпіони - збірна Хорватії. Золото жіночого чемпіонату Європи завоювала збірна Норвегії. У фіналі вона переграла Польщу. В поєдинку за бронзу Іспанія подужала Данію.

Відео дня

Чоловіча збірна під орудою Олега Сича виграла перший груповий турнір, зокрема завдала поразки чемпіону світу Хорватії. На другому груповому етапі українці посіли друге місце і вийшли до чвертьфіналу, де в напруженій боротьбі зазнали поразки від збірної Росії, а в матчі за 5-6 місця програли Швеції.

Кращий індивідуальний показник серед усіх гравців чемпіонату Європи - у спортсмена збірної України. Ігор Копишинський набрав 181 очко та став найкращим снайпером чемпіонату. Його партнер по команді Олександр Полторацький посів 6-те місце серед найкращих бомбардирів (130 очок).

У складі чоловічої збірної грали: Олександр Полторацький, Ігор Копишинський, Леонід Михайлютенко, Богдан Оліферчук, Віталій Горовий, Микола Кривошей, Денис Науменко, Юрій Шамрило, Микола Шніт, Ростислав Поліщук. Головний тренер – Олег Сич.

Жіноча збірна України стартувала з поразки від Норвегії, але надалі здобула три перемоги поспіль – над Польщею, Швецією та Францією. Але другий груповий турнір збірна завершила поразками від Іспанії та Росії.

Жіноча збірна України: Валерія Кирилова, Катерина Чумак, Ольга Лаюк, Ірина Глібко, Альона Сорокіна, Юлія Андрійчук, Леся Смолінг, Валерія Зоря, Ірина Яблонська-Бобаль, Олександра Кребс. Головний тренер - Валентин Вакула.

За загальним заліком чоловіча збірна посіла 6-те місце, а жіноча – 12-те.