Олег Рожкевич / фото "Волинські новини"

Федерацію змішаних єдиноборств ММА України очолює громадянин Росії.

Виписку з російського реєстру паспортів з даними про документи Олега Рожкевича, видані в РФ, опублікувало тернопільське видання "Без Табу".

"У нас є інформація про те, що Національну Федерацію, вид спорту - змішані єдиноборства ММА, яка, здавалось би, повинна пропагувати патріотизм, любов до своєї Батьківщини та готовність до її захисту, на восьмому році російсько-української війни очолює громадянин Росії Олег Рожкевич. Цікаво, скільки це коштує українським платникам податків?"- Написало видання.

Відео дня

Журналісти опублікували копії документів, які підтверджують наявність у Рожкевича чинного паспорта громадянина РФ, виданого у столиці Башкортостану місті Уфі.

"Нещодавно представники Федерації Рожкевича були в ряді "наукових консультантів" на захисті кандидатської дисертації скандальновідомого члена ОПЗЖ Іллі Киви. Цікаво, так?"- Іронізують автори матеріалу.

Видання нагадує, що після обрання Олега Рожкевича президентом Федерації ММА, під час виборів у місті Харкові, "спортсмени тієї ж Національної Федерації брали участь у проросійських мітингах, які проводили прибічники "рускава міра" та політсили ОПЗЖ".

"Також Олег Геннадійович володіє бізнесом в Росії та транспортує з країни-агресора в Україну фармацевтичні вироби. Відомо, що має стосунок і до федерації СБИР (Общероссийская физкультурно-спортивная общественная организация "Федерация смешанных боевых искусств России"), яка зареєстрована в Москві, президентом якої є Юмагуен Рамазан Мухутдіновіч, а основний вид її діяльності - "діяльність інших громадських організацій, які не включені до інших угруповань", - пише видання.

Крім того, журналісти нагадують, що раніше Федерація ММА під керівництвом Олега Рожкевича провела в Одесі чемпіонат (перед тим зібравши внески з учасників), визначила і нагородила переможців, а потім дискваліфікувала окремих юних спортсменів, позбавивши їх нагород.

"Небайдужу українську громадськість, спортсменів, тренерів та батьків учасників Федерації хвилює питання: чи дійсно Національна Федерація змішаних єдиноборств ММА виховує спортсменів, розвиває патріотичний дух і чи пропагує спорт на благо саме України? Цікаво, чи звернуть на проблему увагу в Міністерстві молоді та спорту України? За інформацією з власних джерел знаємо, що окрема група народних депутатів наполягатиме на з'ясуванні усіх нюансів справи та справедливому вирішенні ситуації", - йдеться в матеріалі.