Які предмети не можна тримати поруч роутера: від мікрохвильовки до акваріума / ua.depositphotos.com

Багато хто з вас напевно знайомий з основними правилами розміщення роутера в квартирі – коробку з інтернетом потрібно залишити якомога вище й встановити так, щоб сигналу не заважали товсті стіни та інші перешкоди. Однак, це не все.

Також існує певна техніка та предмети, яке не можна залишати поруч з роутером – вони можуть погіршувати сигнал Wi-Fi і навіть зламатися. Рекомендуємо перевірити, чи немає у вас таких, а якщо є – знайти для них нове місце.

Ці речі варто прибрати якомога далі від роутера прямо зараз

Будь-яка електроніка випромінює електромагнітні перешкоди, які можуть порушувати роботу роутера. До списку небажаних "сусідів" входять:

Відео дня
  1. холодильник,
  2. мікрохвильові печі та радіоняні
  3. бездротові камери і Bluetooth-гаджети,
  4. USB-накопичувачі,
  5. карти з магнітною смугою, ключі-магніти.

Для наочного прикладу: компресорна установка холодильника здатна генерувати електромагнітне поле, яке досягає свого піка в момент його пуску, чим викликає перешкоди в роботі Wi-Fi мереж і впливає на роздачу інтернету. Або якщо поставити роутер ближче до комп'ютера, сподіваючись, що так швидкість буде вище, то пристрій напевно буде заважати роботі бездротової миші і іншим Bluetooth-гаджетам.

Фахівці також рекомендують уникати розміщення вашого роутера поблизу дзеркал. Все просто – дзеркала, в залежності від розташування, можуть відображати сигнал або блокувати його. Наприклад, якщо роутер захований за дверцятами шафи-купе з дзеркалом, його сигнал буде блокуватися. І навпаки, якщо дзеркало встановлено навпроти роутера, воно буде відображати сигнал.

Якщо ваш роутер стоїть на столі в передпокої, краще приберіть з нього банківські та знижкові карти. Проблема полягає в магнітній смузі, яка може вийти з ладу від роботи мережевого обладнання. Вважається, що бонусні і транспортні карти можуть перестати функціонувати вже через кілька годин перебування поруч з роутером.

І останнє, але не менш важливе застереження: уникайте розміщення Wi-Fi роутера поруч з акваріумом, особливо тих, що з морською водою. Це "сусідство" може призвести до впливу високої вологості і матеріалів акваріума на сигнал Wi-Fi, що може погіршити його якість і дальність дії.

Уникайте розміщення Wi-Fi роутера поруч з акваріумом / фото УНІАН

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як прокачати камеру Android-телефону до рівня iPhone. Нічого завантажувати або встановлювати не потрібно – досить виконати просте налаштування, яке є навіть в самих недорогих моделях.

Також розповідали, як не "вбити" зір, активно користуючись смартфоном. Для цього теж необхідно "полазити" в налаштуваннях, але це справа на декілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: