Як налаштувати камеру на Андроїд як на Айфоне: п'ять простих порад / фото УНІАН

Камери сучасних флагманів, як iPhone 15 Pro Max, здатні запропонувати знімки дивовижної якості, які не поступатимуться фотоапаратним. Однак і за допомогою недорогих моделей можна робити якісні кадри, якщо правильно налаштувати камеру на Андроїді.

УНІАН зібрав прості поради, за допомогою яких камера в смартфоні проявить себе на 100%. Після зміни цих налаштувань у вас будуть виходити славні знімки, навіть якщо у вас зовсім вже бюджетна модель.

5 способів поліпшити якість зйомки на смартфоні

Для тих, хто "переїхав" з iPhone на Android, це може бути новиною, але в смартфоні потрібно вказувати якість фото. Виробники додають таку функцію,  щоб користувачі могли керувати економією пам'яті. Якщо у вас купа вільного місця на телефоні, то поліпшите якість знімків можна, зробивши кілька простих кроків:

Відео дня
  • Заходимо в налаштування камери смартфона.
  • Переходимо в розділ "Якість фото".
  • Встановлюємо значення "Високе".

На старих Андроїд телефонах може бути пункт "Роздільна здатність фото" – ставимо найвищий показник.

Як прокачати камеру смартфона до рівня iPhone: виконайте це просте налаштування

Додаток камери на смартфоні дозволяє вибрати співвідношення сторін фото. Багато хто вибирає 21:9 або "Full", очікуючи, що зроблений знімок буде ідеально виглядати на екрані телефону. Але це не так.

Матриця камери має співвідношення 4:3 – саме його і потрібно встановлювати. Наприклад, якщо поставити співвідношення Full, то смартфон буде примусово обрізати картинку, намагаючись розтягнути її на весь екран.

Як прокачати камеру смартфона до рівня iPhone: виконайте це просте налаштування

Також робити якісні знімки допомагає режим штучного інтелекту (AI) – навіть якщо ваш девайс оснащено слабкою камерою. У цьому режимі камера буде автоматично підлаштовуватися під різні об'єкти, чи то люди, пейзажі чи дрібні предмети.

Однак варто враховувати один момент – при використанні AI може втратитися натуральність знімків, тому рекомендується спочатку включити цю опцію і провести тестування в різних сценаріях.

Як прокачати камеру смартфона до рівня iPhone: виконайте це просте налаштування

Мабуть, найпростіший спосіб поліпшити якість зйомки на будь-якому смартфоні – включити режим HDR або "Розширений динамічний діапазон". Це налаштування дозволяє отримувати більш контрастні знімки і підкреслювати деталі об'єктів. 

Зазвичай HDR рекомендується використовувати в автоматичному режимі, щоб смартфон самостійно вирішував, коли його варто активувати.

Як прокачати камеру смартфона до рівня iPhone: виконайте це просте налаштування

Ну а якщо ви любите знімати в темний час доби, то слід активувати нічний режим. Це налаштування є просто незамінним на недорогих смартфонах, оснащених посередньою камерою.

Також можна включити, щоб режим активувався автоматично – заходимо в налаштування і активуємо опцію.

Як прокачати камеру смартфона до рівня iPhone: виконайте це просте налаштування

Якщо ви в пошуках смартфона з упором на камеру, УНІАН ділився рейтингом найращих камерофонів 2023 року на будь-який бюджет.  Вони не тільки перекладні девайси з точки зору фото і відео, але у них всередині також стоїть потужна "начинка" і всі необхідні сьогодні функції.

Також ділилися лайфхаком, як в пару кліків прискорити свій iPhone – не всі знають про цю диво-комбінацію.

Вас також можуть зацікавити новини: