В Україні пройшла найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf #5

Попри війну IT-індустрія України продовжує розвиваєтися. Яскравий доказ цього — проведення онлайн-конференції NIX MultiConf #5. Це подія з надважливим значенням для держави привернула увагу топових українських бізнесменів та міжнародної спільноти.

Цьогоріч до участі в NIX MultiConf долучилися не лише експерти NIX та представники IT-галузі країни — серед спікерів були відомі представники українського бізнесу та зірки світового IT. Окремого значення набув збір коштів для ЗСУ та ДСНС, який було розпочато під час онлайн-трансляції.

В Україні пройшла найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf #5

NIX, одна з найбільших IT-команд, планувала провести захід в офлайні в Харкові цієї весни. Організатори мали залучити близько 10 000 відвідувачів. Війна внесла свої корективи, та попри все захід було проведено — в онлайні та з не менш вражаючими результатами: 34 доклади, 33 години прямих ефірів зі студій в Ужгороді та Будапешті та понад 40 тисяч переглядів. Це — черговий доказ того, що IT-галузь залишає за собою звання локомотиву української економіки й має вагоме підґрунтя для залучення іноземних інвестицій і укладення нових контрактів з партнерами з-за кордону.

Відео дня

Марія Копійка, Head of PR Department NIX:

"У NIX MultiConf немає аналогів. Це прояв української сили через IT. Наш IT-бізнес є та буде локомотивом економіки. Ті, хто думають всеосяжно, розуміють це. Але важливо, аби світ почув: українці — надзвичайні люди з надзвичайними здібностями. Нам під силу за три тижні організувати конференцію міжнародного рівня. Ми захищаємо Батьківщину не лише зброєю — ми тримаємо й тил. NIX MultiConf #5 показує, чого вартий український народ!".

В Україні пройшла найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf #5

На думку підприємців-спікерів конференції, Україна була та залишатиметься надійним міжнародним партнером в IT-сфері. Фахівці цієї галузі вже давно вийшли на довоєнні оберти, продовжують нарощувати обсяги й підвищувати рівень професійних навичок, встигають надавати суттєву волонтерську підтримку ЗСУ, ТрО, лікарям та всім нужденним. Тому українські айтівці стали взірцем прикладом наслідування для закордонних колег та замовників — як у професійному плані, так і у своїй громадянській позиції.

Олександр Колб, CEO Promodo, спікер NIX MultiConf:

"Я чекаю від IT-галузі зростання. Впевнений: Європа і США будуть дивитися на Україну як на країну майбутнього. Немає різниці між нашими айтівцями та іноземними. Майндсетом і знаннями ми не відрізняємося, а де в чому могли б і посперечатися!".

В Україні пройшла найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf #5

Цьогоріч конференція мала три тематичні розгалуження: IT, бізнес та інше. Технічні доповіді на конференції охопили популярні IT-напрями: Python, Java, ThinkData, JS, .NET, QA, PHP, бізнес-аналіз. Щодо бізнесу, то тут мова йшла переважно про ведення IT-бізнесу під час війни, оподаткування в IT, про особливості продажу послуг та управління командами у часи змін.

Олександр Кардаков, Голова наглядової ради "Октава Капітал", спікер NIX MultiConf:

"IT-бізнесу допомогло "щеплення" COVID-19. Ми звикли до стресів, несподіваних рішень, дистанційної роботи. Проте змінилося ставлення людей, стосунки, місця. І якщо у компанії немає цінностей, треба знайти нові, які рухатимуть людей".

Окремої уваги заслуговують спікери світового рівня — справжні зірки на міжнародній арені, початківці та засновники відомих і популярних напрямів в IT: співавтор Agile-маніфесту Алістер Коберн, Senior Software Architect в Roundforest Гіл Таяр та інші. Вони підкреслили — українські айтівці дивовижні в усьому: від розробки профільних продуктів до особистих якостей.

Гіл Таяр, Senior Software Architect в Roundforest, спікер NIX MultiConf:

"У нашій команді є два розробники з України. І маю сказати: ви дивовижні! У ваших IT-спеціалістів високий рівень підготовки, це помітно й по питаннях під час виступу. Я сподіваюся, що наступна конференція буде в офлайні — і в Україні!".

Під час дводенної конференції організатори збирали кошти на потреби ЗСУ та ДСНС. За їхньою ініціативою збір було продовжено — реквізити для донатів можна знайти на сайті конференції.

Усі виступи спікерів NIX MultiConf ви знайдете на YouTube-каналі NIX.

В Україні пройшла найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf #5

Довідка:

NIX MultiConf — найбільша в Україні ІТ-конференція, яка цього року проходила онлайн. Захід корисний для ІТ-спеціалістів із різним досвідом, які прагнуть розвивати навички та цікавляться новинками ІТ-сфери. Майже 10 років тому подібний захід вперше відбувся у Харкові. За кілька років ком'юніті NIX MultiConf виросло зі 150 прихильників конференції у масштабну подію світового рівня. 2020 року до онлайн-конференції долучилося глядачі зі США, Естонії, Польщі, Великої Британії, Німеччини, Італії та інших країн.

NIX — одна з найчисленніших в Україні IT-команд, яка налічує понад 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній зі США, Європи та Південно-Східної Азії. З початком повномасштабної війни NIX підтримує членів команди, їх рідних та всіх постраждалих від вторгнення рф.