Презентація нових iPad: деталі релізу від Apple

7 травня в Apple Park пройшов черговий онлайн-івент компанії. І хоча цього разу презентація не отримала окремої назви, з найперших секунд стало зрозуміло, що на нас чекає багато цікавого в сегменті iPad. Apple ґрунтовно оновила всю лінійку своїх планшетів, представивши як доступні моделі, так і по-справжньому інноваційні рішення для професіоналів.

Лінійка iPad Air

Насамперед Apple оновила лінійку iPad Air. Планшети доступні у двох розмірах — з діагоналлю 11 і 13 дюймів. Дизайн пристроїв став сучаснішим і стильнішим, а користувачі можуть вибрати з декількох колірних варіантів.

Характеристики дисплея iPad Air теж вражають:

Відео дня
  • роздільна здатність до 2360×1640 пікселів;
  • повна ламінація та покриття антивідблиску.

За продуктивність відповідає потужний чип Apple M2. Порівняно з попереднім поколінням, приріст у виконанні різних завдань склав до 50%.

А ще перемістили фронтальну камеру на бічну грань — вести відеоконференції буде в рази зручніше.

Лінійка iPad Pro

Але справжніми зірками презентації стали оновлені Pro-моделі. Флагманські планшети отримали масу поліпшень, ставши рекордно тонкими та легкими.

Головна інновація — дисплей Tandem OLED. Він використовує відразу дві панелі для досягнення максимальної яскравості та контрастності. iPad Pro видає неймовірні 1000 ніт для SDR-контенту і до 1600 ніт для HDR. Абсолютний рекорд серед планшетів.

Для старших моделей доступна опція нанотекстурованого скла, яке мінімізує відблиски та покращує читабельність екрана.

Презентація нових iPad: деталі релізу від Apple

Чипом iPad Pro став абсолютно новий M4. Він виробляється за 3 нм техпроцесом другого покоління і включає:

  • 4 продуктивних і 6 енергоефективних ядер;
  • 10-ядерний GPU;
  • 16-ядерний Neural Engine.

Порівняно з M2, приріст продуктивності досягає 50%. При цьому енергоспоживання знизилося вдвічі. Apple заявляє, що iPad Pro на M4 продуктивніший за будь-який тонкий і легкий Windows-ноутбук.

Нейронний процесор нового покоління виконує до 38 трильйонів операцій на секунду. Це дасть змогу залучити машинне навчання в розширеному спектрі завдань.

Для професіоналів доступні масштабні оновлення додатків Final Cut Pro і Logic Pro. Вони повністю перероблені під сенсорне управління та залучають всю міць M4:

  • Multicam у Final Cut Pro перетворює iPad на мобільну студію багатокамерного фільмування.
  • Нові віртуальні сесійні музиканти в Logic Pro на базі ШІ.
  • Просунутий поділ треків у Logic Pro за допомогою машинного навчання.

У плані камер, iPad Pro отримав оновлений сканер LiDAR, 12-мегапіксельний ширококутний модуль та інтелектуальний спалах True Tone. Є підтримка Face ID.

Аксесуари

Не обійшлося і без нових аксесуарів. Magic Keyboard отримала повністю новий дизайн і алюмінієву конструкцію. Вона стала тоншою і легшою, але при цьому пропонує низку функціональних клавіш і довгоочікувану кнопку Escape.

Інша новинка — Apple Pencil Pro. Стилус оснащений тактильним датчиком, що дає змогу розпізнавати натискання для запуску шорткатів і нових жестів. Гіроскоп визначає положення "олівця" в просторі. На презентації показали, як усе це працює в застосунку Procreate.

Інші зміни та ціни

iPad Pro отримали підтримку апаратного кодека AV1. Базовий обсяг пам’яті подвоївся для всіх моделей.

Ціни на новинки:

Magic Keyboard коштує від 19 999 ₴, а Apple Pencil Pro — 7 999 ₴. В АЛЛО вже готуються до запуску нових iPad. Слідкуйте за оновленнями на сайті!